لوازم آشپزخانه کوکینا

آموزش آبدوغ خیار مجلسی با نکات مهم آموزش آبدوغ خیار مجلسی با نکات مهم

آموزش آبدوغ خیار مجلسی با نکات مهم

1404/02/09   آشپزی


آب دوغ خیار یا همان سوپ سرد ایرانی بخشی از خاطره روزهای تابستان همه ماست. قدیمی‌ها عقیده داشتند هر فصلی غذای خودش را دارد! یعنی بسته به مواد خوراکی مثل سبزیجات و میوه‌های رسیده آن فصل تنوع غذایی هم تغییر می‌کند و کافی بود تا هوا گرم شود و بساط آب دوغ خیار را علم کنند. آب دوغ خیار به عنوان یک غذای محبوب در فصل گرما، یکی از سالم‌ترین غذاها است که می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را تامین کند.

مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار:

- ماست سنتی یا هر مدل ماست دلخواه 200 گرم

- دوغ سنتی یا هر مدل دوغ دلخواه نیم لیتر

- خیار دو عدد متوسط

- کشمش 200 گرم

- گردو خرد شده 200 گرم

- خامه صبحانه در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری

- سبزی معطر (نعنا، تره، شوید، ریحان، جعفری، ترخون، تربچه) از هرکدام یک بسته

- ادویه شامل (پودر گل سرخ، نعنا خشک، مرزه خشک، فلفل سیاه) به میزان لازم

- آب و یخ به مقدار لازم

برای تهیه یک آبدوغ خیار خوشمزه ابتدا ماست را کاملا هم بزنید تا یکدست شود. در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری خامه صبحانه به آن اضافه کنید؛ اضافه کردن خامه اجباری نیست اما طعم آب دوغ خیارتان را منحصر به فرد خواهد کرد. سپس آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید.

حال باید مواد اولیه آن را آماده کنید. دو عدد خیار را با پوست یا بدون پوست به دلخواه به صورت نگینی خرد کنید. سپس سبزی و گردو را خرد کنید و سایر مواد را آماده کنید. یک کاسه بزرگ برای سرو آبدوغ خیار انتخاب کنید و همه مواد را داخل آن بریزید.

گردو خرد شده را به همراه کشمش، نمک و فلفل به دوغ اضافه کنید. خیار را که نگینی خرد کرده‌اید همراه سبزی خرد شده و گل محمدی به بقیه مواد اضافه کنید. در آخر یک لیوان دوغ به مخلوط داخل ظرف اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

اضافه کردن سبزی خوردن تازه و خرد شده به این غذا آن را خوشمزه‌تر می‌کند. می‌توانید به آب دوغ خیار به انتخاب خودتان پیاز یا پیازچه و یخ هم اضافه کنید تا در روزهای گرم تابستانی روحتان را جلا دهد. در ضمن اگر دوست داشته باشید می‌توانید در آخر دو قاشق غذاخوری عرق کاکوتی به آب دوغ خیارتان اضافه کنید که خواص بسیاری داشته و باعث جذب بهتر غذا و جلوگیری از دل‌پیچه بعد از غذا شود.

 مواد تان را خوب هم بزنید به دلخواهتان می توانید مقداری نان خشک و ریز شده را به همراه مقداری آب به این مواد اضافه کنید و هم بزنید البته می توانید نان و آب را جدا برای مهمان ها سرو کنید.

نکات مهم:

  • آب دوغ خیار ایرانی یکی از انواع سوپ‌های سرد است که برای فصل تابستان و جلوگیری از گرمازدگی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تهیه آن بسته به مواد موجود در منزل می‌تواند تغییر کند و در واقع تهیه آن سلیقه‌ای است مثلا عده‌ای دوست دارند طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی بدانند اما گاهی شاید بخواهید فقط ماست و خیار ساده داشته باشید. اما خوب است برخی نکات را رعایت کنید تا آب دوغ خیار شاهانه داشته باشید.
  • یخ زیاد اضافه نکنید که آبدوغ خیار رقیق شود و مزه آب بگیرد.
  • سبزی آبدوغ خیار همان سبزی خوردن است اما می‌توانید بسته به سلیقه خود هر چیزی که از سبزی خوردن بیشتر دوست دارید استفاده کنید. اما در کل سبزی‌های اصلی آبدوغ خیار شامل نعناع، ریحان، ترخون، پیازچه و ترب است. اگر سبزی تازه ندارید هم می‌توانید از سبزی خشک در تهیه آب دوغ خیار استفاده کنید.
  • اگر طرفدار طعم سیر هستید، می‌توانید چند سیر خرد شده را هم به این غذای خوشمزه اضافه کنید. 
  • در صورت استفاده از پیازچه بهتر است پیازچه خرد شده را زمان سرو غذا اضافه کنید زیرا ممکن است آب انداخته و حالت لیزی پیدا کند.
  • یکی از دلایل اضافه کردن گردو به مواد این است که ماست طبع سردی دارد و گردو با طبع گرمش آن را متعادل می‌کند. پس بهتر است گردو را حتما استفاده کنید.
  • نعناع و ریحان موجود در آب دوغ خیار که بخشی از سبزی موجود در این سوپ سرد خوشمزه هستند خاصیت ضد نفخ و ضد سوزش معده دارند. ترخون هم علاوه بر معطر بودن، اشتها آور است.
  • خیار موجود در آن دارای ویتامین C است و عطش را فرو می‌نشاند. ماست و دوغ که از مواد اصلی هستند، حاوی کلسیم و پروتئین هستند. کشمش و گردو در این غذا هم سرشار از پتاسیم هستند.
  •  اگر فشار خون بالا یا طبع گرمی دارید، حتما از ماست کم چرب پروبیوتیک استفاده و خامه را هم حذف کنید. حتی توصیه می‌کنیم دوغ کفیر را جایگزین دوغ معمولی کنید تا از خواص خاص کفیر هم بهره ببرید.
  • برخی از پودر سیر و زیره در تهیه آب دوغ خیار استفاده می کنند. همچنین می‌توانید کمی پودر زنجبیل برای تند و تیز کردن طعم آن استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از شوید تازه، سیر و موسیر در سبزیجات استفاده کنید.
  • از ماست چکیده برای تهیه آب دوغ خیار استفاده نکنید. برای تهیه آب دوغ خیار خوشمزه تر، از ماست و دوغی کمی ترش ، استفاده کنید.
  • برای تزئین آب دوغ خیار می‌توانید از نعناع، گل محمدی خشک شده، پونه خشک شده و برگ نعنای تازه استفاده کنید. البته در آب دوغ خیار ساده اگر همه این سبزی‌ها را به کار نبردید نیز مشکلی ندارد. 
  • برخی افراد فقط از نان خشک استفاده می‌کنند، زیرا معتقدند که نان تازه داخل مایع خمیر می‌شود و طعمی بد به آن می‌دهد.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه آبدوغ خیار لازم دارید می توانید کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 352

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید