لوازم آشپزخانه کوکینا

طرز تهیه بستنی خشک خانگی طرز تهیه بستنی خشک خانگی

طرز تهیه بستنی خشک خانگی

1404/02/13   آشپزی


 این دسر به روش‌های خاصی تهیه می‌شود و نتیجه آن یک خوراکی جذاب و متفاوت است. در ادامه، دستور تهیه بستنی خشک خانگی بدون استفاده از دستگاه فریز درایر را برای شما آماده کرده‌ایم تا به سادگی آن را در منزل درست کنید و از طعم خاصش لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه بستنی خشک:

- خامه 300 میلی لیتر

- شیر پاستوریزه 500 میلی لیتر

- شکر 200 گرم

- پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری

- وانیل یک قاشق چای خوری

- بادام یا پسته خرد شده برای تزئین

- رنگ خوراکی (اختیاری) به مفدار لازم

ابتدا پودر ژلاتین را با ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کرده و بگذارید نرم شود. سپس، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً ذوب شود. دقت کنید که ژلاتین نباید بجوشد. شیر و شکر را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب هم بزنید تا شکر حل شود، اما از به جوش آمدن شیر جلوگیری کنید.

سپس پس از حل شدن شکر، خامه را به مخلوط شیر اضافه کنید و هم بزنید. سپس وانیل را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا طعم‌دهنده‌ها با هم ترکیب شوند.

بعد از خنک شدن مخلوط شیر و خامه، ژلاتین ذوب‌شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یک‌دست شود.  مخلوط باید کامل حالت خمیری به خود بگیرد. در صورت تمایل، می‌توانید کمی رنگ خوراکی به مخلوط اضافه کنید تا بستنی شما رنگی و جذاب‌تر شود.

مخلوط آماده‌شده را در قالب‌های یخ یا یک سینی کم‌عمق بریزید. پیش از این کار، قالب‌ها را کمی چرب کنید تا بستنی راحت‌تر خارج شود. به این صورت که یک قالب ۱۵ در ۲۰ سانتی‌متری را که کاغذ روغنی داخلش پهن یا کمی چرب کرده‌اید را بردارید و سپس مخلوط را به آرامی داخل قالب بریزید. مخلوط را کامل صاف کنید. در ادامه روی مخلوط را سلفون بکشید. حال قالب را برای پنج ساعت داخل فریزر بگذارید تا کامل سفت و خشک شود. در نهایت با گذشت پنج ساعت، قالب را بیرون بیاورید. در ظرف را باز بگذارید تا رطوبت آن خارج شود. مجدد برای پنج ساعت دیگر قالب را داخل یخچال بگذارید. (با این روش بستنی مشابه با فریز درایر خواهد داد.) در نهایت قالب را از فریزر خارج کرده و سلفون و کاغذ روغنی را جدا کنید. با یک چاقوی تیز بستنی را برش دهید. فراموش‌تان نشود که قبل از سرو آن را با پودر بادام و پسته تزیین کنید. 

نکات مهم:

  • بستنی خشک به دلیل نحوه خشک شدن در طول پیش بردن مراحل تهیه، هیچ رطوبتی ندارد. پس بافت آن شبیه به شیرینی‌ پفکی گردویی می‌شود. با یک نگاه به بستنی گمان خواهید کرد که بسیار خشک است در حالی که با هر گاز آن متوجه بافت ترد و آب شدن سریع در دهان خواهید شد.
  • در دنیای قنادی برای هر دستوری یک جایگزین وجود دارد؛ یکی از راحت‌ترین دستورهای جایگزین در تهیه بستنی خشک با دستگاه فریز درایر، استفاده از مارشمالو است چراکه با وجود مارشمالو، بستنی را می‌توانید بدون دستگاه هم درست کنید.. برای این منظور باید ۴۰ گرم کره را در تابه آب کنید سپس ۱۸۰ گرم مارشمالو به کره آب شده اضافه کنید. مخلوط تابه را مدام با حرارت کم هم بزنید.

در ادامه به انتخاب خودتان مقداری بیسکویت، توت‌فرنگی و مغز آجیل خرد شده داخل تابه بریزید. مواد را تا یکدست شدن کامل هم بزنید. در نهایت مخلوط را داخل قالب چرب شده بریزید و برای ساعاتی در محیط بگذارید. در این روش نیازی به فریزر یا خشک‌کن نیست.

  • شیر پر چرب، بهترین شیری است که در طرز تهیه بستنی خشک می‌توان به کار برد. در صورت استفاده از شیر محلی پر چرب، بستنی‌تان کرمی رنگ خواهد شد. با ریختن شیر، رنگ آن کامل به سفیدی خواهد زد. اگر رنگ بستنی‌ برایتان مهم است می‌توانید از رنگ خوراکی، زعفران یا پودر کاکائو استفاده کنید.
  • برای هم زدن شیر حتما از قاشق چوبی استفاده کنید چراکه با ته گرفتن مخلوط، رنگ شیرینی قهوه‌ای روشن خواهد شد. دقت داشته باشید در این دستور قبل از هر کاری شیر و شکر را باید با یکدیگر داخل قابلمه بریزید. مایه این بستنی پفکی را باید مدام هم بزنید تا سر نرود. آماده شدن مایه بستنی خشک با توجه به حرارت، گاهی یک ساعت و نیم زمان می‌برد. 
  • این بستنی به دلیل نبود رطوبت به گزینه‌ای عالی برای لذت بردن در سفرهای طولانی تبدیل شده است. این دسر نوآورانه را همانند بستنی‌های پاستوریزه با طعم‌های متفاوتی طبق ذائقه خودتان می‌توانید درست کنید. 
  • از مواد اولیه با کیفیت، مانند شیر و خامه تازه، استفاده کنید.
  • برای نگهداری طولانی‌تر، بستنی را در ظروف دربسته و هواگیر قرار دهید.
  • رنگ خوراکی اختیاری است و می‌توانید از آن صرف‌نظر کنید.
  • در صورت تمایل، می‌توانید طعم‌دهنده‌هایی مانند شکلات، توت‌فرنگی یا موز به بستنی اضافه کنید.
  • بستنی خشک به دلیل سبک بودن و عدم نیاز به یخچال، انتخابی عالی برای کوهنوردان و مسافران است. این بستنی‌ها به راحتی قابل حمل هستند و در سفرهای طولانی یا کمپینگ، بهترین انتخاب برای یک دسر خوشمزه و پر انرژی به شمار می‌روند.
  • بستنی خشک پفکی به دلیل طعم جذاب و بافت ترد خود، برای کودکان بسیار مناسب است. همچنین به دلیل نگهداری آسان و طولانی، می‌توان آن را به‌عنوان یک خوراکی خوشمزه و سالم برای خانواده‌ها تهیه کرد.
  • از قالب‌ یخ می‌توانید برای مخلوط بستنی‌تان استفاده کنید فقط باید کمی آن را چرب کنید.
  • بستنی خشک که به آن بستنی فضانوردان هم می‌گویند نسبت به بستنی‌های سنتی و پاستوریزه ماندگاری بالاتری دارد که به دستور تهیه و مواد آن مرتبط می‌شود. فرایند انجمادی و خشک شدن آب بستنی با استفاده از دستگاه فریز درایر، تاثیر به سزایی در مقاومت آن‌‌ها دارد. بستنی خشک را به راحتی تا سه سال بدون یخچال و تنها با گذاشتن در یک ظرف در بسته و بدون رطوبت می‌توانید نگه دارید. به همین خاطر یک گزینه عالی برای سفرهای طولانی به حساب می‌آید.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه بستنی خشک لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 386

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید