لوازم آشپزخانه کوکینا

آموزش پخت حلوای مجلسی آموزش پخت حلوای مجلسی

آموزش پخت حلوای مجلسی

1404/03/17   آشپزی


مواد لازم برای تهیه حلوا مجلسی:

- آرد نان سبوس‌دار یا آرد سنگک 2 لیوان

- روغن 1 لیوان

- شکر 1 لیوان

- کره 50 گرم

- پودر هل ¼ قاشق غذاخوری

- آب یک لیوان و نیم

- گلاب ⅓ لیوان

- زعفران آب کرده 5 قاشق غذاخوری

ابتدا برای تهیه شیره حلوا  که پایه و اساس حلوا سوگواری یا همان حلوای ساده است، باید شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را به خوبی و با حوصله مخلوط کنید و درون قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار بدهید تا به مدت ۵ دقیقه کاملا بجوشد.

 روغن را نیز جداگانه و به تفکیک داخل قابلمه‌ای بریزید تا داغ شود؛ آرد را ۲ بار الک کنید سپس داخل ظرف بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.

زمان و حوصله بگذارید و آرد را آن‌قدر تفت دهید تا رنگ آرد کرم شود. خیلی خیلی مواظب باشید تا آرد شما ته نگیرد ترجیحا کنار گاز بایستید و مدام آن را هم بزنید. پس از آنکه رنگ آرد کرم شد روغن داغ را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.

سپس حرارت را کم کنید و شیره داغ (مخلوط آب و شکر که از قبل آماده کرده‌اید) را اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را به خوبی مخلوط کنید سپس کره را اضافه کرده و مخلوط را روی حرارت ملایم هم بزنید تا حلوا قوام بگیرد و از دیواره‌های ظرف جدا شود. وقتی حلوا از دیواره‌ها جدا شد و در وسط ظرف جمع شد، یعنی آماده است. اگر حس کردید که حلوا کمی شل هست و قوام کافی ندارد، می‌توانید چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملاً قوام بگیرد. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت به‌طور یکنواخت به تمام نقاط تابه برسد و از سوختن احتمالی یا گلوله شدن مواد جلوگیری شود.

سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته، پودر نارگیل و … تزئین کنید.

حلوای زعفرانی، با عطر و طعم دلپذیری که دارد، انتخابی عالی برای مهمانی‌ها، نذری‌ها و حتی دورهمی های خانگی است. با رعایت مراحل و نکات ذکرشده، می‌توانید حلوایی با بافت نرم، رنگ زیبا و طعمی دلپذیر تهیه کنید.

نکات مهم:

  • برای دم کردن زعفران با حداکثر عطر و رنگ، ابتدا زعفران را کاملا پودر کنید. سپس مقدار کمی آب جوش (در دمای نزدیک به جوش، اما نه در حال جوشیدن) به آن اضافه کنید. ظرف را با درپوش بپوشانید تا بخار آب به آزاد شدن عطر و رنگ زعفران کمک کند. برای نتیجه بهتر، می‌توانید ظرف حاوی زعفران را چند دقیقه روی بخار کتری قرار دهید تا به‌خوبی دم بکشد.
  • بهترین آرد برای حلوا برای مراسم ختم یا حلوا ساده، آرد نان و بخصوص آرد سنگک است؛ می‌توانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو (نان بستنی) نیز سرو کنید، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و پخش کنید و نان دیگری را روی آن بگذارید و بعد از این که کاملا خنک شد برش بزنید.
  • شربت را به آرامی و در چند مرحله به مخلوط آرد اضافه کنید. هنگام اضافه کردن شربت، مدام مواد را هم بزنید تا گلوله نشود و کاملاً یکدست شود. توجه داشته باشید شربت باید گرم باشد و به تدریج اضافه شود تا بافت حلوا نرم و یکدست شود.
  • ممکن است در زمان تهیه حلوا، گلوله‌های ریزی مشاهده کنید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد، می‌توانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن، یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل به وجود نیاید.
  • حلوا را بعد از قوام گرفتن، بلافاصله در ظرف موردنظر بریزید. اگر قصد دارید با قیف و ماسوره حلوا را تزئین کنید، باید در حالی که هنوز گرم است این کار را انجام دهید، چون حلوا بعد از سرد شدن فرم‌پذیری کمتری خواهد داشت.
  • برای نرم‌تر شدن حلوای زعفرانی میتوانید مقدار روغن یا کره را افزایش بدهید (مقدار کمی روغن یا کره بیشتر می‌تواند باعث نرم تر شدن حلوا شود، اما توجه داشته باشید که مقدار زیاد از حد آن نیز باعث چرب شدن حلوا میشود)
    همچنین می توانید شیره را رقیق‌تر درست کنید و به آرامی به آرد اضافه کنید تا به بافت دلخواهتان برسید.
  • کره می‌تواند طعم بهتری بدهد و بافت حلوارا لطیف تر کند، ولی باید بدانید که کمی طعمش تغییر خواهد کرد و حلوا سنگین‌تر می‌شود.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه حلوا مجلسی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 242

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید