

مربای زردآلو تبریزی
1404/03/26 نکات خانه داری
مواد لازم برای 1 کیلوگرم مربا زردآلو:
- زردآلو سفت و رسیده 1 کیلوگرم
- شکر 800 الی 1 کیلو گرم (بسته به ذائقه شما)
- هل ساییده یا وانیل (اختیاری) به مقدار لازم
به عنوان اولین و مهمترین نکته زردآلوهایی را انتخاب کنید که سفت، خوشرنگ و بدون لکه باشند. این کار به حفظ ظاهر مربا و جلوگیری از له شدن آن هنگام پخت کمک میکند.
زردآلوها را با دقت بشویید و خشک کنید. سپس از وسط برش بزنید و هسته آنها را خارج کنید. برای داشتن مربای چشمنوازتر، میتوانید زردآلوها را بهصورت کامل (بدون برش) استفاده کنید، فقط کافی است هستهشان را جدا کنید. در ادامه زردآلوها را به همراه شکر لایه به لایه درون یک قابلمه مناسب ریخته و کنار می گذاریم.
حالا اجازه می دهیم زردآلوها به مدت ۱ روز در دمای محیط استراحت کنند تا آب بیندازند. پس از گذشت این زمان آب لیمو ترش را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر از اطراف بجوشد.
زمانی که شکر جوش آمد، زردآلو ها را به آرامی جا به جا کرده، سپس اجازه می دهیم مربا به قوام مناسب برسد. توجه داشته باشید این نوع مربا به دلیل آب انداختن زردآلو ها نیاز به آب ندارد و سریع به قوام می رسد. برای تست قوام مربا، مقداری از شهد را درون نعلبکی می ریزیم، سپس درون یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت ۳ تا ۴ دقیقه شهد را بین دو انگشت تست می کنیم، در صورتی که شهد کش دار بود، مربا به قوام رسیده است.
توجه داشته باشید زمان پخت این نوع مربا از سایر مرباها کمتر است، در صورتی که این نوع مربا بیش از حد روی حرارت بجوشد زردآلو ها له شده، سپس تبدیل به مارمالاد می شوند. ۵ دقیقه آخر پخت، زعفران را به قابلمه می افزاییم.
پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته، سپس اجازه می دهیم مربا کاملا خنک شود. در ادامه مربا را به آرامی درون یک ظرف مناسب و درب دار ریخته و درون یخچال نگهداری می کنیم.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه مربای زردآلو لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 422
نظرات دیگران؛