

طرز تهیه سریع و آسان بورانی اسفناج
1404/03/28 آشپزی
بورانی یکی از پیشغذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که ترکیبی سالم از سبزیجات و ماست را در خود جای داده است. این غذای سنتی با طعم دلپذیر و مواد مغذی خود، گزینهای عالی برای تمام سلیقهها به شمار میآید.
مواد لازم برای 4 نفر:
- اسفناج تازه 500 گرم
- پیاز 1 عدد متوسط
- سیر 2 حبه
- ماست تازه 2 پیمانه
- روغن زیتون (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
ابتدا اسفناجها را خوب بشویید و خرد کنید.
سپس پیاز ها را خرد کرده و در مقدار بسیار کمی روغن تفت دهید. پس از این که پیاز ها کمی نرم شدند، کف قابلمه حدود ۱/۳ فنجان آب بریزید (تا از چسبیدن اسفناج به کف قابلمه جلوگیری کنید) ، سپس اسفناج ها را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید. در کمتر از ۵ دقیقه اسفناج ها نرم شده و حجمشان را از دست میدهند. حال در قابلمه را بردارید تا آب اضافه اسفناج کشیده شود.
برای اینکه آب اسفناج راحت تر کشیده شود کمی با قاشق چوبی آن را هم بزنید. توجه داشته باشید که نباید اجازه دهید تا اسفناج خیلی خشک شود. حال شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا اسفناج سرد شود.
سپس اسفناج پخته شده را با سیر رنده شده مخلوط کنید و کمی هم بزنید.
اسفناج، گردو خرد شده و سیر را با ماست چکیده مخلوط کنید و نمک و فلفل را بیفزایید.
در صورت تمایل کمی روغن زیتون روی بورانی بریزید و در ظرف دلخواه سرو کنید.
نکات مهم:
- برای اینکه بورانی اسفناج را به صورت مجلسی درست کنید حتما از مغز گردو در آن استفاده کنید. برای تزیین این میان وعده و پیش غذای خوشمزه می توانید از گردو، نعناع خشک و گل محمدی خشک شده استفاده کنید.
- بورانی اسفناج معمولا با سیر فراوان تهیه می شود، البته می توانید به سلیقه خود مقدار سیر را کم یا زیاد کنید. اگر با سیر در غذا مشکلی ندارید می توانید تا ۶ حبه سیر هم به این پیش غذای خوشمزه اضافه کنید.
- بورانی را می توانید به عنوان پیشغذا یا در کنار غذا، سرو کنید.
- استفاده از ماست چکیده یا غلیظ، بافت کرمیتر و طعم بهتری به بورانی میدهد.
- همیشه از سبزیجات تازه و باکیفیت استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشید.
- اگر دوست دارید اسفناج کاملا ریز باشد و تقریبا در ماست حل شده باشد میتوانید قبل از مخلوط کردن آن با بقیه مواد، به خوبی آن ها را خرد کرده یا حتی از ابتدا و قبل از پخت ابتدا اسفناج ها را ریز کرده و سپس بپزید.
- چاشنیها را متناسب با ذائقه خود اضافه کنید. میتوانید از فلفل قرمز یا ادویههای معطر نیز استفاده کنید.
- دانههای انار، سبزی خردشده یا گردو، جلوهای زیبا و طعمی جذاب به بورانی میبخشند.
- در صورت تمایل میتوانید کمی زعفران دمکرده نیز به بورانی اضافه کنید.
- بهتر است قبل از سرو بورانی را در به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا موادش کاملاً به خورد هم بروند و طعمشان در هم ترکیب شده و ظاهر جذابتری هم پیدا کند..
- بیشتر ایرانیها، بورانی اسفناج را در کنار انواع خورشتها مانند قرمه سبزی و فسنجان سرو میکنند و یا اینکه آن را کنار انواع کباب قرار میدهند. به همین خاطر، بورانی اسفناج را در بسیاری از مهمانیها مشاهده میکنید.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه بورانی اسفناج لازم دارید می توانید کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 391
نظرات دیگران؛