

ماست بستنی خانگی
1404/04/03 آشپزی
مواد لازم برای تهیه ماست بستنی:
- ماست (ترجیحا زده شده یا خامه ای) 3 پیمانه
- خامه ½ پیمانه
- شربت ذرت (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
ابتدا ماست را در یک کیسه پارچهای بریزید و آویزان کنید تا آب آن خارج شود.
یک شب تا صبح یا حداقل ۸ ساعت ماست را کیسه کنید تا چکیده شود.
اگر از دستگاه بستنیساز استفاده میکنید، ظرف آن را به مدت ۲۴ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. همه مواد ماست بستنی را از قبل در یخچال بگذارید تا سرد شوند.
شکر را الک کنید. ماست را از کیسه بیرون بیاورید و در ظرف مناسب بریزید. خامه، شکر (یا عسل) و شربت ذرت را به ماست چکیده که آب آن گرفته شده، اضافه کنید. با همزن دستی یا برقی شروع به هم زدن مواد کنید تا کاملا یکدست شوند.
اگر از بستنی ساز استفاده می کنید مایه بستنی را در بستنی ساز بریزید و آن را تنظیم کنید. حدود ۲۰ دقیقه دستگاه را روشن کنید تا مواد غلیظ شوند و به شکل میلک شیک دربیایند. اما اگر دستگاه بستنی ساز ندارید از همزن دستی یا محفظهای کمک بگیرید و مخلوط ماست را پس از خروج از یخچال، همانطوری سرد برای ۱۰ دقیقه یا بیشترهم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
در آخر آن را داخل ظرفی در بسته بگذارید یا روی ظرف را با سلفون، کاغذ مخصوص آشپزی یا هرچیزی که موجود دارید بپوشانید و به فریزر منتقل کنید تا کاملا یخ بزند و آماده شود.
حتما روی ظرف خود را بپوشانید تا سطح بستنی از یخزدگی محفوظ بماند. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از ظروف دربدار تترالاک کلیز می باشد.
بعد از 6 الی 7 ساعت ظرف را از فریزر خارج کنید و ۲۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید. سپس آن را اسکوپ بزنید و با تکهها و برشهای میوه یا شکلات ریز یا رنده شده، تزیین کنید.
طعم دهی :
- در صورتی که می خواهید از میوه داخل ماست بستنی استفاده کنید؛ باید میوه ها را برش بزنید و آنها را در یک پاکت پلاستیکی زیپ کیپ بگذارید و شب تا صبح آن را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزنند. سپس میوه های یخزده را از فریزر بیرون بیاورید و در غذاساز یا مخلوطکن بریزید. ماست و بقیه مواد را هم به آن اضافه کنید و شروع به هم زدن کنید تا وقتی یکدست و کاملا پوره شوند.
- از توت فرنگی، گیلاس، شاتوت، بلوبری و دیگر میوه های مورد علاقه خود میتوانید در طرز تهیه ماست بستنی استفاده کنید.
- می توانید از وانیل یا اسانس های طعم دار نیز به مقدار کم (حدود ¼ قاشق چای خوری) برای طعم دهی استفاده کنید. در صورت استفاده از اسانس قبل از هم زدن آن را اضافه کرده و سپس مواد را هم بزنید.
- برای تهیه ماست بستنی شکلاتی، به مواد داخل بستنی، شکلات تلخ اضافه کنید و روی آن را هم با تکههای شکلات یا شکلات رنده شده، تزیین کنید.
- اگر مایل بودید ماست بستنی طعمدار باشد، یک راهش این است که قبل از همزدن مخلوط، آب لیمو یا آب پرتقال طبیعی (به مقدار دلخواه) داخل آن بریزید و قبل از هم زدن مواد با همزن یکی دو ساعت در یخچال بگذارید. همچنین میتوانید مقداری برگ نعناع یا زنجبیل داخل آن بریزید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید و سپس هم زدن را انجام دهید.
- از خلاقیت در طعمدهی نترسید. شما حتی میتوانید تا (حداکثر) نصف ماست را با طعمدهندههایی مثل مربا یا آبمیوه جایگزین کنید. البته بهتر است بدانید که پروتئینهای داخل شیر بقیه طعمها را کمرنگ میکنند، پس مقدار طعمدهندهها را کمی بیشتر از آنچه کافی میدانید، استفاده کنید.
- روش دیگر طعمدادن نیز استفاده از تزئین بر روی بستنی است. میتوان از میوههایی مثل گیلاس، آلبالو، انار، یا باقلوا، پاستیل، کوکی، انواع سیروپ ها، شکلات، مغز پسته، آجیلها، تکههای مرکبات و … استفاده کرد.در موقع طعمدهی این قاعدهٔ سرانگشتی را به خاطر داشته باشید: بهتر است افزودنیها طعمی ترش یا قوی داشته باشند تا شیرینی داخل بستنی را متعادل کنند.
نکات مهم:
- میتوانید از انواع ماست ساده یا ماست یونانی و پروبیوتیک هم استفاده کنید. به خاطر داشته باشید چربی ماستهای ساده، کم است و این موضوع چالشهایی را به همراه دارد. البته برای آن راه چاره هم وجود دارد.
- در مورد ماست و بافت آن، این مساله وجود دارد که وقتی ماست یخ میزند، آب موجود در ماست، به بلورهای یخی تبدیل میشود. این موضوع باعث میشود ماست، حالت خامهای خود را از دست بدهد. از طرف دیگر، وجود آب در ماست باعث میشود که به خوبی یخ نزد و موقع اسکوپ کردن ماست بستنی با مشکل مواجه شوید. بهترین راه برای پیشگیری از مواجه شدن با این مشکلات، این است که ماست را کیسه کنید. برای این کار، ماست را در یک کیسه تمیز نخی بریزید و آن را آویزان کنید. اجازه دهید یک شب تا صبح ماست در کیسه بماند و آب خود را از دست بدهد.
- با وجود این که ماست کم چرب سالمتر به نظر میرسد ولی بهتر است از ماست پرچرب استفاده کنید.
- کالری ماست بستنی با توجه به موادی که در ترکیب آن به کار میرود در انواع مختلف آن متفاوت است.
- ذرات شکر از یخ بستن ماست جلوگیری میکنند و به آن حالت غلیظ و خامهای میدهند. نسبت شکر به ماست باید ¾ به ۱ باشد. یعنی برای هر ۱ پیمانه یا یک لیوان دستهدار فرانسوی ماست، ¾ لیوان دستهدار شکر اضافه کنید. البته میتوانید این میزان را بیشتر هم در نظر بگیرید ولی استفاده از مقدار کمتر شکر، ریسک کار را بالا میبرد.
- اگر با خوردن شکر مشکل دارید، میتوانید از عسل یا شربتهای دلخواه هم استفاده کنید. برخی افراد استفاده از شربت ذرت را ترجیح میدهند. این مایع هم باعث جلوگیری از یخ زدن ماست بستنی میشود و کارتان راحتتر و با کیفیتتر خواهد شد.
- همه موادی که در ماست بستنی به کار میروند، باید سرد باشند. پس بهتر است قبل از استفاده از مواد، آنها را در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود، بستنی بافت سفتتری هم داشته باشد. اگر از دستگاه بستنیساز استفاده میکنید، مواد سرد شده در یخچال را مستقیما بعد از بیرون آوردن از یخچال در دستگاه بریزید.
- بهتر است ظرفی که برای درست کردن ماست بستنی استفاده میکنید عمق زیاد و ابعاد بزرگی نداشته باشد. چون باعث میشود، بستنی دیرتر یخ بزند، همچنین برای اسکوپ کردن هم به دردسر نمیافتید. معمولا یک ظرف با ابعاد ۲۰ در ۲۰ بهترین گزینه است.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه ماست بستنی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 455
نظرات دیگران؛