

11 فوت کوزه گری نگهداری از ظروف چوبی
1402/09/12 مقالات آموزشی
- راه تضمینی نابود شدن ظرف چوبی : آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید
شستشوی ظروف چوبی داخل ماشین ظرفشویی آسیب بزرگی به بافت چوب میرساند. اول به این دلیل که رطوبت زیادی در مدت زمان کم به بافت چوب وارد میشود. رطوبت زیاد میتواند باعث پوسیدگی و ترک برداشتن ظرف شما بشود. دلیل دوم اینکه شستشو در ماشین ظرفشویی در دما و فشار بالا انجام میشود و باعث تغییر ظاهر و کاهش عمر آن میشود.
- ظرف چوبی را در ماکروویو قرار ندهید
با اینکه ظروف چوبی قابلیت قرار گرفتن در ماکروویو را دارند و از این نظر مشکلی برای ماکروویو هم پیش نمیآید ولی حرارت زیاد ماکروویو رطوبت طبیعی چوب را هم از بین میبرد و در ادامه باعث شکستگی و ترک آن میشود.
- هر نوع چوبی برای هر نوع خوراک مناسب نیست
ظروف چوبی با چوبهای مختلف و با کیفیتها و ویژگیهای مختلف تولید میشوند بنابراین هر کدام خاصیت خود را دارند. به طور کلی نباید غذاهای خیلی داغ را در ظروف چوبی سرو کرد. این کار مثل دو مورد قبلی بافت اولیه چوب را تحت تأثیر قرار میدهد. برای سرو نوشیندنی یا غذاهایی مانند خورشت و… داخل ظرف چوبی هم باید نوع چوب به کار رفته در ظرف و مقاومت آن در برابر رطوبت را در نظر گرفت.
- پس از استفاده از ظرف چوبی، آن را سریع بشویید و اجازه ندهید مواد غذایی به مدت طولانی در آنها بماند
در صورتیکه غذا یا خوراکی و مانده آن چندین ساعت در ظرف چوبی باقی بماند علاوه بر اینکه شستشوی آن را سخت میکند و روی کیفیت ظرف موثر است باعث میشود رنگ و بوی خوراک به صورت دائمی روی ظرف باقی بماند.
- از مواد شوینده مناسب استفاده کنید.
مایع سفید کننده ( وایتکس )، صابون، پودر لباسشویی و… دشمن ظرف چوبی هستند. ضمن اینکه استفاه از مواد شوینده نامرغوب به این دلیل که در بافت چوب نفوذ میکنند سلامتی را به خطر میآندازند.
- برای شستشو از اسکاچ نرم یا ابر و اسفنج استفاده کنید.
سیم ظرفشویی و اسکاچهای زبر رنگ و لعاب چوب را از بین میبرند و راه نفوذ میکروب و کثیفی را باز میکنند.
- پس از شستشوی ظرف چوبی، آن را با دستمال نرم خشک کنید.
برای خشک کردن ظرف آن را در فضای باز قرار دهید و اجازه دهید رطوبت آن به آرامی خشک شود. ضمنا به هیچ وجه برای خشک شدن ظرف چوبی آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
- ظرف چوبی خود را به مدت طولانی در آب قرار ندهید.
معمولا یکی از عادتهای رایج برای شستشوی ظروف این است که آنها را چند ساعت در آب قرار میدهیم. این کار را با ظروف جوبی انجام ندهید وگرنه عمر ظرف دلبندتان به شدت کاهش مییابد.
- ظرف چوبی خود را کنار شعله گاز، در کابینتهای بالای اجاق و در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
رطوبت طبیعی چوب راز زنده ماندن چوب و عمر بالای آن است. درصورتیکه این رطوبت خشک شود بافت سالم چوب دچار آسیب برگشت ناپذیر میشود.
- فوت کوزه گری آخر : ظروف و ابزار آشپزی چوبی خود را هر چند وقت یکبار روغن کاری و ضدعفونی کنید.
تعداد بازدید : 29
نظرات دیگران؛