

بهترین روش نگهداری ظروف چوبی
1403/08/23 نکات خانه داری
از ظروف چوبی به خاطر زیبایی و حس خوبی که از طبیعت منتقل میکنند در دکوراسیون و یا برای سرو و پذیرائی نیز استفاده میشود.این ظروف ممکن است از چوب طبیعی مثل راش ، گردو ، نارون ، روس و... یا چوب مصنوعی مثل پلای وود ، ترمو ، بامبو و... باشد. اما مهمترین نکته ای که ما باید راجع به این ظروف بدانیم نحوه نگهداری از آن هاست که باعث افزایش طول عمر آن ها میشود.
اولین و مهمترین نکته راجع به ظروف چوبی این است که هروقت ظرف شما کثیف شد در اولین فرصت آن را بشویید و نگذارید مدت زیادی کثیف باقی بماند.اگر بقایای مواد غذایی چرب ، کیک و شیرینی یا هرنوع غذایی مدت طولانی روی ظروف باقی بماند به عمق آن نفوذ کرده و باعث لکه شدن ظرف میشود یا حتی امکان دارد با فشار زیاد از روی ظرف کنده شده و باعث جدا شدن لایه رویی ظرف یا حتی ترک خوردن بشود.
برای شستشو این ظروف به هیچ عنوان از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. همچنین از سیم یا اسکاچ زبر نیز نباید استفاده کرد.دمای بالا و فشار آب زیاد باعث ترک خوردن و ایجاد شکاف میشود ؛ سیم و اسکاچ زبر نیز روی ظروف خط و خش انداخته و ظرف را کدر میکند.
این ظروف به هیچ عنوان نباید داخل مایکروفر، کنار شعله گاز، کابینت های بالای گاز و روی بخاری قرار بگیرند ؛ حرارت و گرمای زیاد بافت چوب را از بین میبرد.همچنین از ریختن غذای داغ داخل این ظروف نیز خودداری کنید ؛ این کار باعث وارد شدن شوک به بافت چوب میشود ، اجازه دهید تا غذا کمی سرد شده سپس آن را سرو نمایید.
بعد از شستشو حتما ظروف را با پارچه تمیز خشک کرده و در هوای آزاد قرار دهید تا رطوبت خارج شده و بافت داخلی ظروف نیز خشک شود.
اگر این ظروف را در حالت مرطوب در کابینت بگذارید قطعا کپک میزند.حتما حواستان به این نکته باشد که این ظروف را در مجاورت نور مستقیم خورشید نیز نباید قرار دهید ؛ زیرا بافت چوب را از بین میبرد .
همچنین برای پاک کردن لکه های مقاوم ، ظروف را مدت طولانی در آب قرار ندهید ؛ چوب آب را جذب کرده و ترک میخورد . بهترین کار این است که ظرف را در اولین فرصت بشویید و نگذارید لکه ها باقی بمانند.
اما مهمترین رمز نگهداری از ظروف چوبی روغن زدن به چوب میباشد.
این یکی از بهترین ، موثرترین و ساده ترین روش ها برای نگهداری ، حفظ زیبایی و افزایش طول عمر وسایل چوبی است. برای روغن زدن ابتدا سطح چوب را تمیز کنید تا عاری از هرگونه لکه یا حتی گرد و غبار باشد. سپس روغن را با قلم مو یا دستمال نرم و بدون پرز به آرامی روی سطح چوب بکشید . مدت زمان 24 الی 48 ساعت به ظروف استراحت دهید تا روغن جذب ظرف بشود. اگر بعد از گذشت زمان همچنان سطح چوب چسبناک بود به این معنی است که بیش از مقدار نیاز روغن به ظرف زده اید و باید مابقی آن را با یه پارچه تمیز پاک کنید.
توجه داشته باشید که جذب روغن به این بستگی دارد که شما از چه روغنی استفاده میکنید.
اما از چه روغنی میتوانیم برای این کار استفاده کنیم ؟
روغن های خوراکی از رایج ترین روغن ها برای این ظروف به حساب می آیند که بهترین نوع آن روغن مایع مخصوص پخت و پز میباشد. چون این روغن ها بدون طعم و بو بوده و به راحتی در چوب نفوذ میکند.همچنین در برابر رطوبت و کپک زدگی نیزمقاوم است.
همچنین میتوانید از روغن نارگیل ، زیتون ، گردو ، ذرت ، تخم کتان و آفتابگردان نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید از روغن های مخصوص آب گریز کردن ظروف چوبی نیز استفاده کنید. این روغن ها به عنوان پوشش نهایی توسط تولید کننده ها استفاده میشوند و دارای استاندارد سازمان بهداشت جهانی هستند. از معروف ترین برندهای این محصول میتوان به روغنهای گیاهی همل و مونوکوت اشاره کرد.
و به عنوان آخرین نکته لازم است بدانید که ظروف چوبی پس از مدتی استفاده دچار آلودگی های عمیق میشوند و نیاز به ضد عفونی دارند. بهترین روش برای ضدعفونی کردن استفاده از لیمو و نمک میباشد . لیمو یک ماده آنتی باکتریال است که سطح چوب را ضد عفونی کرده و نمک به عنوان اسکراب عمل میکند.
به این صورت که مقداری نمک را در ظرف ریخته و با آب لیموی تازه و اسفنج نرم سطح چوب را ضد عفونی کنید. سپس مطابق روشهایی که توضیح دادیم ظرف را شسته و با دستمال تمیز خشک نمایید.
همچنین میتوانید برای ضدعفونی کردن محلولی به مساوات از سرکه سفید و آب ولرم نیز تهیه کنید و اجازه بدهید تا 10 دقیقه روی سطح ظروف باقی بماند ، سپس ظروف را همانطور که شرح دادیم شسته و خشک نمایید.
با رعایت این نکات قطعا زیبایی و عمر ظروف چوبی شما حفظ خواهد شد.
ضمنا فراموش نکنید که بهترین ظروف چوبی سرو و پذیرایی را میتوانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه نمایید.
تعداد بازدید : 390
نظرات دیگران؛