

دستور پخت بی نظیر کیک خیس
1403/09/13 آشپزی
مواد لازم برای کیک شکلاتی :
- آرد یک و نیم پیمانه حدود 180 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری حدود 30 گرم
- شیر نصف پیمانه حدود 100 گرم
- شکر یک پیمانه حدود 180 گرم
- روغن مایع نصف پیمانه حدود 100 گرم
- بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری حدود 8 گرم
ابتدا تخم مرغ ها را در ظرف بریزید و با همزن برقی بزنید ( در صورتی که همزن برقی ندارید می توانید از همزن دستی یونیک که کیفیت فوق العاده بالایی دارد و از نظر کارآیی همانند همزن برقی است استفاده نمایید ) تا حجم آن زیاد شود و پف کند ، سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و به مدت 5 تا 6 دقیقه با دور تند همزن بزنید. وقتی رنگ مخلوط کرم رنگ و کمی کشدار شد شیر را به مخلوط اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر با دور تند هم بزنید ، فقط به این نکته توجه داشته باشید که باید شیر را ازقبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. حال روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و با دور کند همزن حدود 30 ثانیه بزنید تا مخلوط بافتی یکدست و صاف پیدا کند. اکنون آرد را در ظرف دیگری الک کنید سپس بیکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه کرده و دوباره الک کنید تا بافت آرد یکدست شود. پیشنهاد کوکینا برای راحت تر شدن کار شما استفاده از الک چرخشی لیمون است که نیازی به تکان دادن دستی ندارید.
سپس آرد را دردو یا سه مرحله ، به آرامی ، بر روی مخلوط مواد الک کنید و بسیار آرام با یک لیسک در یک جهت و به حالت دورانی انقدر هم بزنید تا خمیر بافت یکدستی پیدا کند.
حال نوبت این است که کف قالب را به کمک فرچه سیلیکونی با روغن مایع یا کره چرب کرده و یا کاغذ روغنی بگذارید و خمیر کیک را روی آن بریزید.
توجه داشته باشید که فر را 10 دقیقه قبل از قرار دادن مواد روشن کنید تا گرم شود سپس مواد را داخل فر بگذارید ؛ همچنین حواستان باشد که مواد را بعد از آماده شدن به سرعت داخل فر بگذارید و نگذارید زمان زیاد بیرون بماند.
مواد را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد و به مدت 25 الی 30 دقیقه قرار دهید. برای تست پخت کیک یک خلال دندان در کیک فرو کنید و در بیاورید ، اگر از مواد کیک به آن چیزی نچسبیده بود یعنی کیک پخته است ؛ کیک را از فر در بیاورید و بگذارید تا خنک شود.
مواد لازم برای سس شکلاتی :
- شیر یک و نیم پیمانه حدود 300 گرم
- شکلات تلخ 60 گرم
- شکر نصف پیمانه حدود 100 گرم
- روغن مایع نصف پیمانه حدود 100 گرم
- پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری حدود 30 گرم
برای درست کردن سس شکلاتی روی کیک ،ابتدا شکر و شیر را در یک ظرف ریخته و باهم ترکیب کنید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق هم بزنید. هنگامی که شکر کاملا در شیر حل شد ابتدا روغن مایع را اضافه کرده و هم بزنید و پس از آن پودر کاکائو را روی مواد بریزید و هم بزنید تا سس بافتی یکدست پیدا کند. پس از گرم شدن شیرشکلات تلخ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات کاملا در شیر حل شود و همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند. هنگامی که شیر به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی ولرم شود.
بعد از اینکه کیک را درون ظرف مناسب قرار دادید سس شکلاتی را روی ان طوری بریزید که تمام سطح کیک را بپوشاند ( میتوانید با استفاده از یک سیخ چوبی یا خلال دندان کیک را سوراخ کنید تا سس کاملا به خورد کیک برود )
بعد از حدود یک ساعت سس به خورد کیک رفته و آماده سرو است. میتوانید کیک را با پودر پسته یا نارگیل ، خرده های گردو و برش هایی از موز و توت فرنگی تزئین کنید و با چای یا قهوه نوش جان کنید.
برای اندازه گیری دقیق مواد اولیه بهتر است از ترازو استفاده کنید تا کم یا زیاد شدن مواد باعث خراب شدن کیک شما نشود ؛ ترازوهای آشپزخانه یونیک در مدل های و قیمت های متفاوت این امکان را به شما میدهد که ترازو مناسب خود را تهیه کنید.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای پخت کیک خیس نیاز دارید میتوانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید.
تعداد بازدید : 236
نظرات دیگران؛