لوازم آشپزخانه کوکینا

رازهای قورمه سبزی که نمی دانید رازهای قورمه سبزی که نمی دانید

رازهای قورمه سبزی که نمی دانید

1403/09/24   آشپزی


_ اولین و مهمترین نکته برای اینکه قورمه سبزی شما عطر و طعم عالی داشته باشد انتخاب سبزی مناسب است. سبزی قورمه سبزی در مناطق مختلف متفاوت است به عنوان مثال در شمال شنبلیله در قورمه سبزی استفاده نمیشود. اما ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی برای 4 نفر شامل 400 گرم تره، 100 گرم گشنیز، 100 گرم شنبلیله، 400 گرم جعفری و 100 گرم اسفناج یا برگ چغندر میشود.

توجه داشته باشید که نسبت اندازه سبزی ها مهم میباشد.

 اسفناج یا برگ چغندر را حذف نکنید زیرا باعث لعاب دار شدن خورشت میشود. لازم به ذکر است که برگ چغندر لعاب زیادی دارد مقدار کمتری در خورشت استفاده کنید اما در خورشت قورمه سبزی بهتر است از اسفناح استفاده شود زیرا طعم بهتری دارد. همچنین میتوانید مقدار کمی برگ سیر تازه (حدود دو عدد برگ سیر برای یک کیلو سبزی) هم اضافه کنید.

_ ترجیحا از سبزی تازه استفاده کنید و آن ها را بسیار ریز خرد کنید. سبزی قورمه باید در حرارت متوسط با روغن زیاد تا حدی سرخ شود که رنگ آن تغییر کرده و تیره شود. در صورتی که سبزی خوب سرخ نشود یا درشت ریز شود خورشت شما جا نمی افتد.

برای بهتر سرخ شدن سبزی ابتدا سبزی را بدون روغن در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آب سبزی گرفته شود سپس روغن فراوان بریزید و به خوبی سرخ کنید. در حین سرخ کردن سبزی مدام باید آن ها را هم بزنید تا نسوزد.

_ در اصل قورمه سبزی را با لوبیا قرمز درست میکنند اما میتوانید از لوبیا چیتی نیز استفاده کنید. لوبیا چیتی لعاب و طعم بهتری دارد. لوبیا باید حداقل 5 ساعت در آب خیس بخورد و در این فاصله یک یا دوبار آب آن عوض شود.

اگر زمان نداشتید برای خیس کردن لوبیا آن ها را جداگانه بجوشانید و آب آن را دور بریزید. هنگام سرخ کردن پیاز و گوشت لوبیا ها را نیز با مواد تفت دهید تا بوی لوبیاها گرفته شود ، این روش یک راز است. در همین مرحله ادویه ها را نیز اضافه کنید و تفت دهید.

_ برای ترش کردن قورمه سبزی هیچگاه از آبلیمو استفاده نکنید و حتما لیمو عمانی داخل خورشت بریزید.

بهترین مدل لیموعمانی، لیمو عمانی سیاه میباشد. برای گرفتن تلخی لیمو عمانی میتوانید آن را نصف کنید و هسته های آن را جدا کنید یا قبل انداختن داخل خورشت جداگانه به مدت 30 دقیقه بجوشانید و آب آن را دور بریزید.

_  4 ساعت بعد از اینکه از زمان پخت گذشت به میزان یک قاشق چای خوری کمتر، رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. رب طعم و رنگ خورشت شما را خیلی بهتر میکند و باعث جا افتادن بیشتر میشود.

_ اگر میخواهید خورشت شما ظاهر مجلسی داشته باشد گوشت ها را به تکه های به نسبت بزرگ برش بزنید. اگر از گوشت گوسفندی و استخوان دار استفاده کنید خورشت شما خوشمزه تر میشود.

گوشت را با حرارت کم و پیاز فراوان حدود 15 الی 20 دقیقه بگذارید تا سرخ شود یا اصطلاحا قورمه شود.

_ قورمه سبزی جزو آن دسته از غذاهایی است که باید مدت طولانی با حرارت کم پخته شود. مدت زمان پخت در مجلسی شدن خورشت تاثیر دارد به همین دلیل هیچگاه خورشت را کمتر از 5 ساعت بار نزارید.

سعی کنید همان اول مقدار مناسب آب بریزید، در صورت نیاز به اضافه کردن آب به خورشت دقت کنید که حتما آب داغ باشد تا خورشت روغن بیندازد. اگر توانستید به جای آب معمولی از آب قلم گوسفند یا گاو استفاده کنید، اضافه کردن آب قلم یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی میباشد.

_ اگر میخواهید رنگ خورشت شما تیره شود لازم است که سبزی خورشت را با روغن نسبتا زیاد و با حرارت متوسط انقدر تفت دهید تا رنگ سبزی تیره شود.

_ برای قرمه سبزی خوشمزه ادویه هایی که استفاده میکنید بسیار مهم است، میتوانید از ادویه هایی همچون زردچوبه، فلفل سیاه و تخم گشنیز استفاده کنید. اما راز طعم متفاوت و عالی قورمه سبزی در استفاده از زیره و تخم شنبلیله میباشد. توجه داشته باشید که اگر طعم و بوی قوی از ادویه میخواهید باید در همان لحظه آن را آسیاب کنید کافیست یکبار امتحان کنید تا خودتان تفاوت را حس کنید. پیشنهاد کوکینا به شما فلفل ساب های چوبی رد فلاور میباشد، زیرا میتوانید در همان لحظه ادویه ها را در قابلمه آسیاب کنید و دیگر دردسرهای آسیاب های قدیمی را ندارد.

نکته : میزان زیره ای که در خورشت میریزید باید به میزان نوک قاشق چای خوری باشد.

_ زمانی که یک ساعت آخر پخت خورشت رسید مقداری نعنا داغ ( نعنا، زردچوبه، روغن ) درست کنید میتوانید اندکی پودر سیر و ادویه قرمه سبزی آماده نیز به آن اضافه کنید و تفت داده و به خورشت اضافه کنید. این یک راز دیگر از یک خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه میباشد.

_ برای کمک به سیاه شدن قورمه سبزی و روغن انداختن آن از معجزه یخ غافل نشوید، کافیست چند دقیقه آخر پخت دو تا سه تکه یخ داخل خورشت بریزید. نمک را نیز در همین مرحله اضافه کنید.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه قورمه سبزی نیاز دارید میتوانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه نمایید.

 


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 305

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید