

رسپی مخصوص حمص عربی
1403/11/09 آشپزی
علاوه بر پروتئین، حمص حاوی مقدار زیادی فیبر است که به بهبود سلامت گوارش کمک میکند. فیبر باعث افزایش حرکات رودهای و پیشگیری از یبوست میشود. همچنین، مصرف غذاهای غنی از فیبر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. بنابراین، افزودن حمص به رژیم غذایی روزانه به عنوان یک وعده یا میانوعده، میتواند به افزایش سلامت گوارش و متابولیسم بدن کمک کند. همچنین این غذا چربیهای سالم دارد که دلیل آن استفاده از روغن زیتون و کنجد است. این چربیها میتوانند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) در خون کمک کرده و به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کنند. علاوهبر این، ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در مواد اولیه آن، نظیر سیر و لیمو، میتوانند به کاهش التهاب و محافظت از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک کنند.
مواد لازم برای 4 نفر:
- نخود 500 گرم
- سیر 2 حبه
- یخ یا آب نخود 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون به مقدار لازم
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و ادویه های دلخواه به مقدار لازم
- جعفری خرد شده تازه برای تزئین
- ارده 3 قاشق غذاخوری
در اولین مرحله برای تهیه حمص باید نخود را حداکثر یک شبانه روز و حداقل 3 ساعت در آب بخیسانید. و حتما اگر از شب قبل نخود را خیس می کنید 2 یا 3 بار آب آن را عوض کنید. پس از گذشت زمان برای گرفتن نفخ نخود ها بعد از این که آب را دور ریختید آن را با مقداری آب تازه بپزید تا کاملا نخودها پخته شوند.
توجه داشته باشید که برای صرفه جویی در زمان می توانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید، فقط حتما قبل از استفاده کنسرو را به مدت 15 الی 20 دقیقه در آبجوش قرار دهید.
پس از اینکه نخود ها کاملا پخته شدند آن ها را به غذاساز منتقل کنید و به همراه ارده و سیر اجازه دهید تا به خوبی با هم مخلوط شود. سپس ادویه ها، کمی روغن زیتون، آبلیمو، نمک و تعدادی یخ را به مخلوط اضافه کرده و حدود 5 دقیقه تمام این مواد را باغذاساز هم بزنید تا به بافتی کاملا یکدست و خمیری برسید. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از خردکن یونیک می باشد، زیرا در این خردکن چند تیغه به کار رفته که هر یک از این تیغهها بسیار تیز میباشد و توانایی خرد کردن انواع مواد غذایی از جمله گوشت، مرغ، سبزی و حتی یخ و ادویه را دارد.
طعم حمص را بچشید و در صورت نیاز طعم آن را با اضافه کردن نمک و آبلیمو یا حتی سیر بیشتر تنظیم کنید.
اکنون حمص را داخل یک بشقاب یا کاسه ریخته و با پشت قاشق به گونه ای صاف کنید که جایی برای ریختن روغن زیتون ایجاد شود. روی آن روغن زیتون، جعفری های خرد شده، پاپریکا و ادویه های دلخواه بریزید و سپس آن را سرو کنید.
نکات مهم:
- اگر میخواهید پوست نخود را بگیرید میتوانید نخود را در جوش شیرین خیس کنید. چه نخود را بجوشانید، چه آن را برای مدت کوتاهی در یک کاسه خیس کنید یا در زودپز بپزید، جوش شیرین پوست را نرم میکند. نکته مهم این است که هر چه پوست نخود نرمتر باشد راحتتر له و ترکیب خواهند شد و یک مزیت اضافی دیگر اضافه کردن جوش شیرین این است که میتواند به کاهش نفخ کمک کند!
- در کل میتوان گفت بهتر است نخود را پوست بگیرید. با این کار یک بافت هوموس خانگی صاف و خامهای خواهید داشت. اما اگر نخود را پوست هم نگیرید و خوب بتوانید آن را مخلوط و له کنید کافی است.
- اضافه کردن تکههای یخ به مخلوط کن یکی از روشهایی است که میتواند به بافت بهتر حمص شما کمک کند بهتر است یخ را وقتی لیمو و سیر و ارده را ریختید اضافه کنید تا همراه آنها به خرد مخلوط حمص برود. حتی خوب است چند قاشق از آب نخود را هم همزمان اضافه کنید تا بافت نرمتری داشته باشید.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه این حمص خوشمزه لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 112
نظرات دیگران؛