

طرز تهیه فرنی به همراه ترفند
1403/11/11 آشپزی
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج :
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
ابتدا شیر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت کم قرار دهید و شکر را کم کم به آن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا کاملا حل شود.
سپس گلاب و پس از آن آرد برنج را نیز کم کم اضافه کرده و مدام هم بزنید. توجه داشته باشید که باید تا انتهای زمان پخت به هم زدن ادامه دهید تا آرد برنج داخل شیر گوله نشود و ته نگیرد. بهتر است از یک قاشق چوبی یا یک همزن دستی استفاده کنید و به آرامی و پیوسته مواد را هم بزنید. پس از اینکه فرنی غلیظ شد و به قوام رسید ( دقت کنید خیلی سفت نشود چون زمانی که فرنی خنک شود کمی سفت تر می شود ) قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید ولی همچنان به هم زدن ادامه دهید زیرا فرنی هنوز داغ است و اگر رها شود ته می گیرد. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از برگردان تخت شیاردار چوبی لیمون برای مخلوط شدن هرچه بهتر فرنی می باشد.
اگر تمایل داشته باشید می توانید فرنی دو رنگ نیز داشته باشید؛ به این صورت که فرنی را نصف کرده و در نصف آن کمی زعفران دم کرده یا رنگ خوراکی یا هر طعم دهنده دیگری که دوست دارید بریزید.
اگر بخواهید پودر کاکائو بریزید باید در زمان پخت و هم زمان با شکر پودر کاکائو را به شیر اضافه کنید.
پس از اینکه فرنی از حرارت افتاد می توانید اول فرنی سفید رنگ را در ظرف مورد نظر بریزید و بعد فرنی رنگی را بریزید و هم زمان نوش جان کنید و یا اجازه بدهید داخل محیط خنک شود و سپس داخل یخچال قرار دهید تا آب نیندازد.
نکات مهم :
- برای تهیه فرنی با نشاسته دستور پخت هیچ تفاوتی ندارد فقط به جای آرد برنج، نشاسته در شیر بریزید و طبق دستور بالا طبخ کنید. می توانید قبل از ریختن نشاسته در شیر با یک چهارم لیوان آب نشاسته را حل کرده و سپس در شیر بریزید.
- می توانید به جای شیر حیوانی از شیر گیاهی مانند شیر بادام، شیر سویا یا شیر نارگیل نیز استفاده کنید. اما ممکن است طعم فرنی شما کمی تغییر کند.
- در صورت تمایل می توانید از جایگزینهای طبیعی شکر مانند عسل، شیره خرما یا استویا برای شیرین کردن فرنی استفاده کنید. این شیرینکنندهها میزان کالری فرنی را شما را کمتر میکنند.
- علت گوله شدن آرد یا نشاسته فرنی خوب هم نزدن آن است. بنابراین بهتر است ابتدا آرد یا نشاسته را در مقداری آب سرد حل کرده و سپس مواد را به شیر اضافه کنید. در طول فرایند پخت فرنی نیز باید مدام آن را هم بزنید.
- برای طعم دار کردن و تزئین این دسر میتوانید از شکلات، مغزها، میوه خشک، میوه تازه، هل، گل محمدی یا زعفران استفاده کنید. اضافه کردن مغزها باعث میشود فرنی پروتئین و چربیهای سالم داشته باشد و میوهها نیز به آن فیبر و ویتامین اضافه میکنند. میتوانید میوهها را به قطعات کوچک خرد کرده و به فرنی اضافه کنید.
- اگر فرنی شما رقیق بود برای غلیظتر شدن آن میتوانید مقدار آرد یا نشاسته را بیشتر کنید.
- برای طعم بهتر فرنی می توانید اندکی وانیل به آن اضافه کنید.
- اگر از آرد گندم استقاده می کنید حتما قبل از پخت دو مرتبه آرد را الک کنید.
- فرنی را روی حرارت ملایم بپزید تا به آرامی غلیظ شود و طعم مواد به خوبی ترکیب شود. استفاده از حرارت بالا باعث میشود فرنی سریع بجوشد و ممکن است بسوزد یا ته بگیرد.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای پخت فرنی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 128
نظرات دیگران؛