لوازم آشپزخانه کوکینا

کینوآ، بهترین جایگزین برنج کینوآ، بهترین جایگزین برنج

کینوآ، بهترین جایگزین برنج

1403/11/17   آشپزی


چندین روش برای پخت کینوا وجود دارد. مثلاً اگر خیلی سریع پخته شود سفت و کرانچی می‌شود و اگر در مدت زمان زیادی پخته شود خیلی حریره یا خمیر مانند می‌شود. کینوا را می‌توان در فر، روی قابلمه و با گاز، پلوپز یا در ماکروویو پخت. طرز پخت گیاه کینوا تا حد زیادی شبیه به برنج سفید است به این ترتیب که هر یک پیمانه کینوا را با ۲ پیمانه آب، آب مرغ یا گوشت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ملایم می‌پزند تا زمانی که آب آن کاملاً کشیده شود.

مواد لازم برای پخت کینوآ به جای برنج:

- کینوآ سفید یا سه رنگ یک پیمانه

- آب 2 پیمانه

- فلفل قرمز خرد شده یک عدد

- دانه زیره یک چهارم قاشق چای خوری

- روغن زیتون 2 قاشق چای خوری

- نمک یک دوم قاشق چای خوری

ابتدا دانه های کینوآ را در آبکش ریخته و به خوبی شستشو دهید تا با شستشو لایه رویی تلخ دانه کینوآ جدا شود. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از صافی های دسته دار رد فلاور می باشد. زیرا جنس این صافی ها از استیل بوده و بنا به نیاز شما دارای 6 سایز متفاوت می باشد.

در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و صبر کنید تا آب به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد ابتدا زیره، فلفل قرمز، روغن زیتون و نمک را در قابلمه بریزید و سپس کینوآ را اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید یک حبه سیر پوست کنده را بدون آن که خرد کنید به مواد گفته شده اضافه کنید.

توجه داشته باشید که مقدار کینوآ باید نصف آب باشد.

حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید، اجازه دهید تا به مدت 20 دقیقه کینوآ بپزد. پس از پختن کینوا، ضایعات و دانه‌های پوسیده به سطح آب می آیند؛ که می‌توانید آن‌ها را با استفاده از چنگال بردارید.

کینوآ شما آماده است، می توانید با این روش، آن را به جایگزینی سالم برای برنج سفید تبدیل کنید.

روش تهیه سالاد کینوآ:

روش تهیه کینوا برای سالاد تفاوتی با روشی که بالاتر اشاره شد، ندارد، اما شما می‌توانید دانه‌های کینوا را برای مدت زمان کمتری بجوشانید تا بافت سفت‌تر و جویدنی‌تری پیدا کنند. کینوآ را از روی حرارت بردارید و سپس زمانی که دانه‌های کینوا به اندازه‌ی کافی سرد شدند، در یک ظرف بزرگ کینوا، نخود، خیار، فلفل سیاه، فلفل دلمه، آجیل، دانه، میوه خشک و سبزی‌ها را مخلوط کنید.

برای تهیه سس سالاد در یک ظرف کوچک نیز روغن زیتون، سرکه سیب، خردل، عسل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.

سس را روی سالاد بریزید و به خوبی مخلوط را هم بزنید. سپس مقداری از آن را برای کنترل فلفل و نمک بچشید و در صورت نیاز باز اضافه کنید. برای طعم دار کردن می‌توانید مقداری آب لیمو نیز به آن اضافه کنید و بعد سرو کنید.

این سالاد می‌تواند به ‌صورت ساده با مواد اولیهٔ اصلی خود یعنی کینوا و سبزیجات، یا به ‌صورت ترکیبی با مواد دیگری مانند مرغ، تن ماهی، خرما، انواع پنیرها، سبزیجات خشک، گوشت قرمز و سفید تهیه شود. یک غذای مغذی، خوشمزه و پرطرفدار که برای صبحانه، ناهار یا شام می‌تواند به‌عنوان یک وعدهٔ سالم و خوشمزه مصرف شود.

نکات مهم:

  • معمولاً برای خوش طعم‌تر شدن کینوا به آن مقداری روغن‌زیتون، لیموترش، نارنج، گوجه‌فرنگی و یا فلفل‌دلمه‌ای خرد شده، پودر کاری، ادویه‌جات و سبزیجات معطر اضافه می‌شود. کینوا را همچنین به عنوان یک ماده پروتئینی و حجم‌دهنده در انواع سالادهای گرم و سرد، کوفته، کتلت، سوپ، برگر و … استفاده می‌کنند.
  • برای جلوگیری از تغییر حالت و له شدن دانه‌های کینوا می‌توان حجم معین آب را در چند مرحله به قابلمه اضافه کرد. افزون بر این می‌توانید از این گیاه در تهیه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کینوا و دیگر غذاها هم استفاده کنید.
  • پیش از پختن کینوا، بهتر است آن را بشویید تا از هر گونه گردوخاکی پاک شود.
  • برای پختن کینوآ، بهتر است از نسبت 2 برابر آب به کینوا استفاده کنید. آن را در حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته و سپس آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر با حرارت خیلی کم بپزید.
  • باید توجه داشت که کودکان زیر ۲ سال نباید کینوآ مصرف کنند. همچنین، بهتر است موادی که برای ساخت سالاد کینوا استفاده می‌شوند به‌گونه‌ای انتخاب شوند که مناسب سن کودکان باشند.
  • استفاده از سالاد کینوآ به‌عنوان یک غذا می‌تواند در کاهش وزن، کنترل قند خون، و پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک کند. ازآنجاکه کینوآ حاوی فیبر است، مصرف آن می‌تواند در کاهش کلسترول خون، بهبود سلامت گوارشی، و کنترل قند خون کمک کند. همچنین، سالاد کینوا حاوی پروتئین بالاست که می‌تواند در ساخت و تقویت عضلات بدن کمک کند.
  • مصرف خام کینوا توصیه نمی‌شود. کینوا حاوی ماده‌ای به نام ساپونین است که می‌تواند باعث ناراحتی معده شود. این ماده تلخی خاصی به کینوا می‌دهد و در صورت مصرف خام ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
  • برای لذیذ‌تر کردن مزه غذای خود با کینوا می‌توانید به جای آب از آب مرغ یا آب سبزیجات برای پخت کینوا استفاده کنید.
  • برای این که کینوای شما خوش‌عطر و طعم‌تر باشد بهتر است ادویه‌های مورد استفاده را قبل از اضافه کردن به آب، ابتدا تفت دهید. با تفت دادن ادویه‌ها پیش از اضافه کردن کینوا و آب در قابلمه، طعمی بیشتری آزاد می‌شود.
  • کینوا می‌تواند به عنوان یک غلات صبحانه سالم و یا به عنوان یک ماده تشکیل‌دهنده در تهیه انواع اسموتی و شیرینی استفاده شود.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه کینوآ لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 102

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید