لوازم آشپزخانه کوکینا

طرز تهیه عدسی با نکات مهم طرز تهیه عدسی با نکات مهم

طرز تهیه عدسی با نکات مهم

1403/11/20   آشپزی


این غذای خوشمزه را به سلیقه خود می توانید با موادی مثل سیب زمینی، گوشت یا قارچ درست کنید. در دستور های سنتی عدسی از رب گوجه فرنگی نیز برای خوشرنگ شدن و لعابدار شدن آن استفاده می شده است. شما نیز بنا به سلیقه خود می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. مقدار رب گوجه فرنگی برای میزان مواد گفته شده در زیر یک قاشق غذاخوری می باشد.

مواد لازم برای 4 نفر:

- عدس 2 پیمانه

- پیاز متوسط یک عدد

- سیب زمینی یک عدد

- آب 4 پیمانه

- کره یا روغن به مقدار لازم

- نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه، گلپر به مقدار لازم

برای تهیه عدسی ابتدا باید عدس ها را بسته به نوع آن بین 30 تا 15 دقیقه در کاسه بزرگ پر از آب بخیسانید. پس از گذشت این زمان عدس را آبکشی کرده و بشوئید.

توجه داشته باشید که اگر از عدس محلی استفاده می کنید باید با دقت آن را پاک کنید زیرا در میان عدس های محلی سنگ ریزه زیاد وجود دارد.

حال پیاز ها را به صورت نگینی ریز با چاقو خرد کرده و به همراه روغن در یک قابلمه مناسب تفت بدهید. هنگامی که پیاز ها کمی سبک شدند کمی زردچوبه اضافه کرده و تفت دادن را تا هنگامی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. اگر از رب گوجه فرنگی استفاده می کنید در این مرحله باید رب را اضافه کرده و به همراه پیاز و زردچوبه تفت دهید.

اکنون عدس ها را به همراه نمک، گلپر و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس آب را به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید، هنگامی که آب به جوش آمد شعله را کم کرده و اجازه دهید تا عدس ها با حرارت ملایم به آرامی بپزد.

سیب زمینی را پوست کنده و به صورت مکعب های کوچک خرد کنید تا راحت تر پخته شود. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از پوست کن های قلمی یا کمانی آلومینیومی رد فلاور می باشد. زیرا این وسیله مزایای زیادی از جمله ایمنی برای کودکان و افرادی که به هر دلیلی توانایی و مهارت کمتری در استفاده از چاقو دارند، دارد.

سپس سیب زمینی را بشوئید و در آبکش بگذارید تا آب اضافه آن گرفته شود. پس از این که عدس ها نیمپز شدند سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید. زمان پخت سیب زمینی به طور متوسط نیم ساعت می باشد، اگر خیلی زود سیب زمینی را داخل عدسی بریزید امکان دارد سیب زمینی ها له شده و ظاهر عدسی شما خراب شود. زمان پخت عدسی بسته به نوع عدس شما حدودا یک ساعت می باشد.

پس از اینکه عدسی شما جا افتاد آماده سرو است، در صورت تمایل می توانید برای تزئین از کنجد، جعفری خرد شده تازه یا پیاز داغ استفاده کنید.

همچنین در صورت تمایل می توانید عدسی خود را با لیمو ترش و گلپر اضافه نوش جان کنید.

نکات مهم:

  • توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید علاوه بر سیب زمینی از قارچ هم در عدسی خود استفاده کنید برای مقدار مواد بالا می توانید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم قارچ اضافه کنید. قارچ را با مقداری روغن و آبلیمو تفت دهید سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی به آن اضافه کنید.
  • از موادی که باعث خوشمزه تر شدن عدسی می شوند می توان به سیر و پیاز اشاره کرد. اگر با طعم سیر مشکل ندارید می توانید برای مقدار مواد بالا بین دو تا سه حبه سیر استفاده کنید. پیاز فراوان نیز به خوشمزه تر شدن عدسی کمک زیادی می کند.
  • وجود سیب زمینی در عدسی علاوه بر اینکه به خوشمزه تر شدن آن کمک می کند ، باعث می شود عدسی لعاب بیشتری داشته باشد. البته اگر دوست ندارید از سیب زمینی در عدسی خود استفاده کنید می توانید آنرا حذف کنید. توصیه می کنیم در صورت حذف سیب زمینی مقداری آرد تفت داده و در عدسی بریزید تا عدسی شما پس از پخت لعاب کافی داشته باشد.
  • برای لعاب دار شدن عدسی راه های متفاوتی وجود دارد که از مرسوم ترین این روش ها می توان به اضافه کردن آرد تفت داده شده اشاره کرد. مقداری آرد را در روغن تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شده و در نهایت رنگ آن کرمی شود. سپس در میانه پخت به عدسی خود اضافه کنید، این کار لعاب بسیار خوبی به عدسی می دهد.
  • عدس مانند نخود و لوبیا نیاز به خیساندن ندارد ، ۱۵ دقیقه خیساندن عدس برای نرم شدن و تمیز کردن آن کافی است. نکته دیگر اینکه اگر عدس را به مدت طولانی بخیسانید در زمان پخت بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسی شما را خراب کند.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای پخت عدسی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 109

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید