لوازم آشپزخانه کوکینا

طرز تهیه بامیه خانگی | بدون و با قیف طرز تهیه بامیه خانگی | بدون و با قیف

طرز تهیه بامیه خانگی | بدون و با قیف

1403/12/22   آشپزی


مواد لازم برای تهیه شربت بامیه:

- آب یک لیوان

- شکر دو لیوان

- گلاب دو قاشق غذاخوری

- زعفران یک چهارم قاشق چای خوری

- آبلیمو یک قاشق چای خوری

 ابتدا باید شکر و آب را در قابلمه مناسب با یکدیگر مخلوط کنید تا جایی که دانه‌های شکر حل شوند. حال مخلوط را روی حرارت گاز بگذارید تا به جوش آید. گلاب و زعفران دم‌کرده را بعد از جوش آمدن مخلوط به آن اضافه کنید. مخلوط را با لیسک خوب هم بزنید. برای غلیظ شدن شربت باید حرارت آن را بسیار کم کنید. بعد از به قوام رسیدن شربت، حرارت را خاموش و به سراغ بقیه مراحل پخت بروید. 

مواد لازم برای تهیه بامیه:

- آرد سفید یک لیوان

- شکر دو قاشق غذاخوری

- آب یک لیوان

- تخم مرغ دو عدد

- کره 50 گرم

حال باید کره را به همراه مقدار آب گفته‌ شده داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. اگر با عطر و طعم کره در تهیه شیرینی مشکل دارید می توانید روغن را جایگزین آن کنید. با به جوش آمدن مخلوط، آرد و شکر را کم‌کم اضافه و با لیسک خوب هم بزنید. هنگام هم زدن مراقب مخلوط باشید تا آرد ته نگیرد یا نسوزد چراکه بوی بدی خواهد گرفت. بعد از پخته شدن خمیر، قابلمه را از رو حرارت بردارید تا کمی خنک شود. با لیسک کمی خمیر را زیر‌ و‌ رو کنید تا زودتر خنک شود.

برای خوش‌رنگ‌تر شدن بامیه‌تان ۲ قاشق از شربت سرد شده را به خمیر اضافه کنید. بعد از سرد شدن کامل خمیر، تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در ظرفی شکسته و به مخلوط اضافه کنید. مخلوط بامیه خانگی را تا جایی هم بزنید که خمیر یک‌دست و نرمی داشته باشید. در صورت سفت بودن خمیر، یک تخم‌مرغ کوچک دیگر به آن اضافه کنید. در این مرحله دقت داشته باشید که خمیر باید به‌ گونه‌ای سرد باشد که تخم‌مرغ‌ها در آن نپزند.

حال برای اینکه آن را بدون قیف عمل بیاورید باید خمیر سردشده را برای چند دقیقه ورز دهید. اندازه یک گردو از خمیر برداشته و آن را در دستان خود فرم دهید. در نهایت با کمک یک خلال چوبی یا چنگال روی آن شیار ایجاد کنید. در یک تابه گود مقداری روغن بریزید. با داغ شدن روغن، بامیه‌ها را داخل تابه شکوفه بزنید. حرارت را کم کنید تا بامیه‌ها «وا» نروند.

بامیه‌های سرخ‌شده را برای ۲ دقیقه داخل شربت بیاندازید. آن‌ها را داخل یک توری بریزید تا شربت اضافه‌شان گرفته شود. بامیه‌های خانگی‌تان را برای سرو داخل ظرف موردنظر چیده و با پودر پسته تزئین‌شان کنید.

همچنین برای درست کردن بامیه با قیف می توانید تمامی مراحل بالا را دقیق پیش بروید. سپس ماسوره مخصوص بامیه یا ماسوره آچاری را داخل قیف شیرینی‌پزی بگذارید و خمیر را داخل آن بریزید. در نهایت بامیه‌ها را داخل روغن بریزید و آن‌ها را سرخ کنید. بعد از سرخ کردن داخل شربت خنک‌شده بریزید تا عطر و طعم به خود بگیرند.

نکات مهم:

  • خمیر بامیه باید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد. در صورت سفت بودن و نداشتن قابلیت ماسوره زدن باید تخم‌مرغ دیگری را به آن اضافه کنید. نیمی از تخم‌مرغ را به مخلوط اضافه و کمی با دست هم بزنید تا خمیر بین دو انگشتتان حالت چسبندگی پیدا کند. با توجه به سفتی خمیر بامیه باید از یک قیف شیرینی‌پزی محکم استفاده کنید تا در حین کار پاره نشود. برای نچسبیدن خمیر حتما آن را در ظروف نچسب درست کنید. در آخر برای قوام و پفک کردن بهتر بامیه‌های خانگی‌تان می‌توانید چند نشاسته ذرت به مخلوط اضافه کنید.
  • یکی از اصلی‌ترین فاکتورها در تهیه بامیه، شربت بار است که باید برای درست کردن آن نهایت دقت را به کار برد. برای تهیه شربت بار علاوه بر دستور گفته شده در بالا از جوهر لیمو، گلاب و گلوکز هم می‌توانید استفاده کنید. تمامی مواد باید در یک قابلمه با حرارت متوسط برای ۱۰ دقیقه بجوشند تا به غلظت کافی برسند. با استفاده از یک لیسک آغشته به آب‌لیمو و تمیز کردن اطراف قابلمه، از شکرک زدن شربت‌تان جلوگیری کنید. استفاده از گلوکز در شربت به براق شدن بامیه‌تان کمک می‌کند. نکته آخر آن‌که شربت بامیه نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد.
  • بامیه نباید زیاد نرم یا خشک باشد پس در صورت نرم شدن بامیه‌هایتان باید دلیل را در داغ بودن شربت، رقیق بودن شربت بار، زیاد بودن حجم تخم‌مرغ خمیر، زیاد بودن حرارت گاز و زیادی غوطه‌ور بودن بامیه‌ها در شربت جست‌و‌جو کرد.
  • می‌توانید روغن جامد را جایگزین روغن مایع کنید تا بامیه‌های سفت‌تری داشته باشید. با داغ شدن روغن باید یک قیچی تمیز را خوب چرب کنید تا برای برش بامیه‌ها بتوانید از آن استفاده کنید. برای داشتن بامیه‌های مغزپخت باید آن‌ها را با حرارت بسیار کم سرخ کنید. نکته آخر آن‌که بامیه‌ها هنگام سرخ شدن باید در روغن شناور باشند.
  • بامیه به دلیل سرخ شدن در روغن فراوان و غوطه‌ور شدن در شربت برای بسیاری از افراد مضر است پس برای درست کردن بامیه رژیمی می‌توانید از شکر کمتری استفاده یا گلوکز را جایگزین آن کنید. در آخر آن‌ها را می‌توانید در روغن‌ گیاهی سرخ کنید.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی که برای تهیه بامیه لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 672

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید