

دستور پخت ته چین مرغ مجلسی
1404/05/07 آشپزی
دستورات زیادی برای تهیه ته چین وجود دارد و می توانید علاوه بر مرغ، آن را با گوشت، اسفناج، قارچ و بادمجان یا حتی سبزیجات بپزید، این غذای خوشمزه جزو تهدیگ و تهچین است و از آن میتوان در وعده نهار و شام و در ماه رمضان حتی در هنگام سحر نیز استفاده کرد. در ضمن، میتوان آن را هم با فر و هم بدون فر تهیه کرد.
مواد لازم برای 4 نفر:
- ماست چکیده یک پیمانه
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- زرشک نصف پیمانه
- زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
- برنج ایرانی 3 الی 4 پیمانه
- سینه مرغ (هر قسمت از مرغ قابل استفاده است، اما استفاده از سینه مرغ، رایج تر است) 1 عدد کامل
- کره 50 گرم
- خلال پسته و خلال بادام به مقدار لازم
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه های دلخواه به مقدار لازم
- برگ بو یک الی دو عدد
- هویج یک عدد متوسط
- کرفس یک شاخه
- روغن به مقدار لازم
- گلاب 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
- پیاز یک عدد متوسط
برای شروع سینه مرغ را همراه با یک عدد پیاز خرد شده و یک عدد هویج خرد شده داخل قابلمه بریزید. یک شاخه کرفس، برگ بو، نمک، زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید. در آخر، آب را به مقداری که روی مرغ و سایر مواد را بگیرد به قابلمه اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سینه مرغ به خوبی بپزد. اضافه کردن هویج، کرفس و برگ بو باعث میشود تا بوی زهم مرغ از بین برود و مرغ طعم و بوی بهتری داشته باشد.
سپس زرشک را خیس کنید تا سنگریزه و شنهای موجود از آن خارج شود. زرشک را به خوبی بشویید و با کمک یک سبد آبکش، آب زرشکهای شسته شده را بگیرید.یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی حرارت بگذارید و به اندازه یک قاشق غذاخوری کره و روغن مایع را درون ماهیتابه بریزید. روغن و کره را به خوبی روی حرارت با هم حل کنید. زرشکهای شسته شده که آب آنها را گرفتهاید را درون ماهیتابه بریزید و شعله گاز را کم کنید. زرشک را در روغن و کره تفت دهید تا روغن و کره درون زرشکها نفوذ کند اما مراقب باشید که زیادی زرشکها را تفت ندهید و نسوزانید، فقط تا حدی که خامی زرشکها گرفته شود کافی است.
این مرحله اختیاری است و با توجه به سلیقه خودتان میتوانید این مرحله را انجام دهید یا از آن عبور کنید. در این مرحله خلال پسته و خلال بادام را به زرشکهای داخل ماهیتابه اضافه کنید و همراه با زرشک، خلالها را هم تفت دهید و به خوبی باهم مخلوط کنید. دو قاشق غذاخوری از زعفران دم کشیده را به ترکیب زرشک و خلال بادام و خلال پسته موجود در ماهیتابه بیفزایید و با هم ترکیب کنید تا زرشکها و خلالها به خوبی عطر زعفران را به خود بگیرند.
برای تهیه ته چین با مرغ سرخ شده، سینه مرغ را که در مرحله ابتدایی پختید را ریش ریش کنید (یا به قطعات کوچک تقسیم کنید). یک ماهیتابه جدید را روی حرارت قرار دهید و روغن مایع را به آن اضافه کنید و پس از داغ شدن روغن، مرغ را درون ماهیتابه بریزید. مرغ را کمی تفت دهید و بعد به مرغهای داخل ماهیتابه زعفران دمکشیده را اضافه کنید. برای یک تا دو دقیقه همه مواد را باهم تفت دهید تا زعفران دمکشیده به خورد مرغ رفته و رنگ و عطر خود را به مرغ هم بدهد.
حال دو عدد زرده تخم مرغ را در یک ظرف نسبتاً بزرگ بریزید و به کمک همزن به خوبی آنها را هم بزنید. سه قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به تخممرغها اضافه کنید و هم بزنید تا بوی زهم تخممرغها گرفته شود.
تخم مرغها را به اندازهای هم بزنید تا کمی رنگ آنها عوض شود. در این مرحله به تخمها کمی نمک اضافه کنید و مجدد شروع به هم زدن کنید. یک پیمانه ماست چکیده و سه قاشق غذاخوری گلاب را به تخممرغها اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یک ترکیب یک دست و صاف بهدست آورید. مجددا به این ترکیب زعفراندم کشیده اضافه کنید تا رنگ و طعم مایع ته چین خوب باشد. بعد از اضافه کردن زعفران نوبت اضافه کردن روغن مایع به این ترکیب است. پس از افزودن روغن مایع با همزن به خوبی هم بزنید تا روغن مایع و مایع ته چین به خوبی ترکیب شوند.
سپس از اینکه برنج را آبکش کردید، برنج را کم کم به مایه تهچین اضافه کنید و آرام هم بزنید تا هم برنج و مایه ته چین با هم ترکیب شوند و هم برنجها خرد نشوند. در این مرحله از طرز تهیه تهچین مرغ به این نکته باید توجه داشته باشید برنج آبکش را کمی زندهتر از حالت عادی از روی گاز بردارید! زیرا ماست موجب نرم شدن برنج میشود و اگر برنج را خیلی نرم بردارید تهجین شما شفته میشود. برنج را تا حدی به مایه ته چین اضافه کنید که نه زیادی سفت و نه زیادی شل باشد.
مقداری از برنج و مایع تهچین را که با هم ترکیب کردید را به داخل ظرفی که میخواهید تهچین را در آن بپزید و کف آن را از قبل با کمی روغن چرب کرده اید، بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید. برای لایه بعدی ابتدا سینهمرغ را که با زعفران و روغن تفت داده ایم، میریزیم، فقط به این نکته توجه کنید که مرغهای ریش ریش شده را به نسبت در مرکز بریزید و در کنارههای ظرف نریزید. روی این لایه مرغ هم، ترکیب زرشکها و خلالها را بریزد و مجدد روی این لایه، برنجی را که با مایه ته چین ترکیب کردید را بریزید و با قاشق فشار دهید تا فشرده شده و مواد میانی کاملا پرس و فشرده شود.
اکنون روی ظرف را با فویل بپوشانید و روی ان را با چاقو از چند جا سوراخ ایجاد کنید. فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد یا ۳۸۰ درجه فارنهایت بگذارید تا کمی گرم شود. بعد از چند دقیفه که فر گرم شد ظرف ته چین را داخل فر قرار داده و بگذارید برای مدت زمان یک تا یک و نیم ساعت درون فر بپزد.
بعد از گذشت این مدت زمان، اگر زیر ظرف ته چین نارنجی رنگ شده باشد یا به عبارتی ته دیگ شما نارنجی شده باشد تهچین شما آماده است.
در نهایت میتوانید تهچین خود را با زرشک و خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.
ته چین را می توانید در پلوپز یا قابلمه نیز آماده کنید. برای پخت با قابلمه پس از اینکه برنج و مایه ته چین ترکیب شده را ریخته و فشار دادید تا پرس شود، برای مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه الی 2 ساعت اجازه دهید تا تهچین شما با حرارت ملایم دم بکشد.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه ته چین مرغ زعفرانی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 203
نظرات دیگران؛