لوازم آشپزخانه کوکینا

آموزش شله زرد مجلسی + نکات مهم آموزش شله زرد مجلسی + نکات مهم

آموزش شله زرد مجلسی + نکات مهم

1404/05/14   آشپزی


مواد لازم برای 12 نفر:

- برنج نیم دانه 2 لیوان

- گلاب نصف لیوان

- شکر 4 لیوان

- خلال بادام 100 گرم

- کره 100 گرم

- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

- دارچین برای تزئین

ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم. این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.

بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.

سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر برنج به طور کامل نرم شده بود، ابتدا زعفران را اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود، سپس شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد. حالا بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم.

سپس شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم. اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که شله زرد پس از اینکه خنک می شود کمی سفت تر می شود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.

نکات مهم:

  •  استفاده از پیمانه یکسان برای مواد
  • مقدار شکر باید دو برابر مقدار برنج و مقدار آب باید پنج برابر مقدار برنج باشد
  • خیساندن برنج و خلال‌ها
  • اضافه کردن شکر بعد از پخت برنج
  • دم کردن زعفران برای رنگ بهتر
  • برنج باید به‌خوبی بپزد و از اضافه کردن آب در مراحل پایانی خودداری شود تا شله زرد آب نیندازد
  •  برای قوام بهتر، باید پس از افزودن شکر، شله زرد را به‌طور مداوم هم زد و اجازه داد تا آب اضافی آن کاملاً کشیده شود.
  • یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار می دهیم مانند فرنی آب می اندازد، دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است. پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش کن زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.

تزئین شله زرد:

  • برای تزیین شله زرد، معمولاً از دارچین، خلال بادام، خلال پسته و گل محمدی استفاده می‌شود. می‌توان با پاشیدن دارچین روی سطح شله زرد طرح‌های زیبایی مانند گل، ستاره یا نام‌های دلخواه ایجاد کرد. خلال بادام و پسته نیز برای ایجاد جلوه‌ای مجلل و زیباتر به کار می‌روند. استفاده از گل محمدی خشک یا زعفران غلیظ به‌عنوان نقطه‌های رنگی، جلوه‌ای خاص به شله زرد می‌بخشد. برای تزیین حرفه‌ای‌تر، می‌توان از قالب‌های مخصوص یا الگوهای کاغذی برای طراحی دقیق‌تر کمک گرفت و شله زرد را به‌صورت هنرمندانه سرو کرد.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه شله زرد مجلسی لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 822

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید