لوازم آشپزخانه کوکینا

ترشی مخلوط فوری با نکات مهم ترشی مخلوط فوری با نکات مهم

ترشی مخلوط فوری با نکات مهم

1403/09/19   نکات خانه داری


مواد لازم برای ترشی مخلوط :

- گل کلم متوسط یک عدد

- خیار نیم کیلو

- هویج نیم کیلو

- کلم برگ سفید نصف یک عدد متوسط

- فلفل سبز یا قرمز تند 6 عدد

- بادمجان یک کیلو

- سبزی ترشی (سبزیجات معطرمثل ترخون، شوید، ریحان، جعفری، گشنیز، مرزه، مقدار کمی نعنا یا چوچاق و...)

- ساقه کرفس نصف یک عدد متوسط

- سیر دو بوته بزرگ

- سرکه

- نمک، فلفل، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز به میزان دلخواه

میزان مواد اولیه بستگی به سلیقه شما دارد و میتوانید هرکدام از آن ها را کم یا زیاد کنید.

ابتدا کلیه مواد اولیه را خوب بشویید ، خرد کنید و روی دستمال تمیز قرار دهید تا آب آنها گرفته شده و کاملا خشک شوند. توجه داشته باشید که هرچی مواد ترشی ریزتر خرد شده باشند زودتر جا می افتند.

برای خشک شدن کامل مواد اولیه ترشی بهتر است از یک روز قبل این کار را انجام دهید ، زیرا وجود اندکی آب میتواند منجر به کپک زدن و خراب شدن ترشی بشود. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از ست های آبکش و لگن میباشد ، زیرا در این ست ها همراه هر آبکش ، لگن هم سایز خود وجود دارد که باعث میشود کار شما بسیار راحت شده و جای کمتری اشغال بشود.

میتوانید مواد اولیه را به صورت خام یا پخته استفاده کنید. درصورتی که بخواهید مواد ترشی شما نرم تر باشد و زودتر جا بیفتد آن ها را جداگانه با کمی نمک و سرکه بجوشانید تا کمی نرم شوند ؛ حتما مواظب باشید که کامل پخته نشوند. این زمان بستگی به نوع سبزیجات دارد ، هویج که زمان بیشتری نیاز دارد در مدت 5 دقیقه و گل کلم و کلم که کمترین زمان ممکن را نیاز دارد در 1 الی 2 دقیقه می پزد. برای یک قابلمه 1 لیتری یک قاشق چای خوری نمک و 1 لیتر سرکه استفاده کنید.

نکته : بادمجان تنها ماده ترشی مخلوط است که کاملا پخته میشود. بادمجانی که قبلا شستید را به هر اندازه ای که دوست دارید خرد کنید یا به صورت درسته با پوست در قابلمه میگذارید. به ازای یک کیلو بادمجان یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید و درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا زمانی که کل سرکه تبخیر شود روی حرارت بپزد. سپس بادمجان ها را در آبکش ریخته و ظرف سنگینی روی آن ها بگذارید تا آب آنها کاملا کشیده شود.

اگر طعم بادمجان کبابی را دوست دارید میتوانید به جای پختن بادمجان با سرکه آن ها را کبابی کنید.

اکنون مواد اولیه را چه پختید و چه به صورت خام داشتید ، باهم مخلوط کرده و به آن سبزی معطر و نمک اضافه کنید و مواد را داخل بانکه های تمیز (دقت داشته باشید بانکه ها را حتما شسته و ضدعفونی کنید)  بریزید و سپس با سرکه پر کنید.

روی بانکه را با سلفون یا پلاستیک فریزر بپوشانید و درب بانکه را محکم ببندید. حواستان به این نکته باشد که درب بانکه ها به خوبی چفت شده و جایی برای عبور هوا نداشته باشد ، برای اطمینان چند ثانیه بانکه را سر و ته بگذارید تا سرکه نیز به همه جای مواد نیز برسد. برای تهیه بانکه مناسب با نیاز و سلیقه تان میتوانید در سایت کوکینا کلمه بانکه را سرچ کنید.

اکنون بانکه را به مدت 3 تا 4 روز در  کابینت یا جای تاریکی که خنک نباشد بگذارید. بعد از چند روز آن را به یخچال منتقل کنید. دو روز پس از اینکه ترشی را تهیه کردید حتما درب آن را باز کرده و چک کنید که حتما سرکه کاملا روی مواد را پوشانده باشد ، در صورت نیاز سرکه به مواد اضافه کنید.

نکات :

1- اگر مواد ترشی را پختید حتما اجازه بدهید تا خنک شود ، به هیچ وجه داغ در بانکه نریزید.

2- مقدار نمک برای بانکه کوچک معادل یک قاشق مرباخوری میباشد ، اگر از بانکه بزرگتری استفاده میکنید به همان نسبت نمک آن را بیشتر کنید ، بعد از گذشت یک هفته میزان نمک ترشی را بچشید و اگر کم بود به آن اضافه کنید.

3- یکی از دلایل کپک زدن ترشی خالص نبودن سرکه است ، برای اطمینان سرکه را روی حرارت بگذارید تا چند جوش بزند سپس بعد از اینکه خنک شد به ترشی اضافه کنید.

اگر مواد ترشی را با سرکه پخته اید از آن سرکه دیگر استفاده نکنید و از سرکه جدید برای ترشی گذاشتن استفاده کنید.

  4- اگر خواستید رنگ ترشی تان مثل ترشی های بازاری زرد باشد به آن زردچوبه و اگر خواستید صورتی باشد به آن گل کلم بنفش یا کمی آب لبو اضافه کنید.

5- ادویه ترشی را میتوانید به صورت آماده از عطاری ها نیز بگیرید که شامل : فلفل سیاه و قرمز، پودر تخم گشنیز ، سیاه دانه ، گلپر، رازیانه ، جوز هندی ، پودر زیره سبز ، دارچین و... میشود.

اگر خودتان به صورت جداگانه ادویه به ترشی میزنید به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری به مواد تخم گشنیز اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشید.

به ازای هر یک کیلو مواد ترشی یک قاشق مرباخوری گلپر بیشتر نباید اضافه کنید ، زیرا باعث تلخی ترشی میشود.

6- در بعضی از دستورهای تهیه ترشی به سرکه مقداری آب جوشیده نیز اضافه میکنند که این بستگی به این دارد که ذائقه شما طعم تیزی و تندی سرکه را تا چه حدی میپسندد و امری اختیاری میباشد ؛ اگر از آب جوشیده خنک استفاده کنید ترشی کپک نمیزند و میزان مقدار آب و سرکه بستگی به سلیقه خودتان دارد.

7- میتوانید از سرکه سفید ، سرکه سیب یا سرکه قرمز استفاده کنید ، منتها سرکه قرمز طعم و رنگ بهتری به ترشی میدهد. در بعضی از شهرهای ایران از آبغوره و آبلیمو نیز استفاده میکنند.

8- ترشی باقی مانده در سفره را به ظرف اصلی برنگردانید ، زیرا باعث کپک زدن ترشی میشود. همچنین برای برداشتن ترشی از قاشق تمیز، خشک و غیر فلزی استفاده نمایید.

پیشنهاد کوکینا به شما برای سرو راحت ترشی و شوری ظرف نگهدارنده ترشیجات و لبنیات مانیا میباشد زیرا به علت داشتن آبکش درون ظرف باعث میشود هنگام برداشتن ترشی آب آن به ته ظرف برود و دسترسی آسانی داشته باشید.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه ترشی نیاز دارید میتوانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید.

 

 

 


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 208

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید