

پخت زولبیا بازاری در خانه
1403/12/15 آشپزی
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا:
- شکر دو لیوان
- زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
- گلاب یک چهارم لیوان
در اولین مرحله از تهیه زولبیا به روش بازاری باید شربت آن را درست کنید، پس یک قابلمه مناسب را روی حرارت گاز بگذارید. مقدار آب و شکر گفته شده را داخل آن ریخته و هم بزنید. توجه داشته باشید که با قاشق چوبی شکر را هم بزنید تا کامل در آب حل شود، همچنین شربت را آرامآرام هم بزنید تا به دیوارههای قابلمه برخورد نکند چراکه شربتتان شکرک میزند.
پیشنهاد کوکینا به شما کفگیر ملاقه های چوبی لیمون با کیفیت فوق العاده بالا و تنوع بسیار عالی می باشد.
سپس تا حل شدن شکر، چند پرک زعفران را در یک کاسه خیس کنید. بعد از حل شدن شکر بلافاصله زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کرده و هم بزنید. به قوام رسیدن شربت زولبیا تنها چند دقیقه زمان میبرد تا آن زمان صبور باشید. بعد از به قوام رسیدن، قابلمه را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد. این نکته را به خاطر داشته باشید که بعد از سرد شدن شربت خودبهخود کمی غلیظ میشود.
حال شربت را کنار گذاشته و زولبیا را اماده کنید.
مواد لازم برای تهیه زولبیا:
- نشاسته 50 گرم
- جوش شیرین یک چهارم قاشق چای خوری
- اسانس هل دو قطره
- روغن مایع به میزان لازم
در اولین مرحله باید کره و ماست را ۳۰ دقیقه قبل از تهیه شیرینی از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا بتوانید در آن ماست و نشاسته را با همزن دستی خوب مخلوط کنید و سپس آن را برای پنج دقیقه کنار بگذارید.
حال در ظرفی جداگانه آرد را سه بار الک و به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنید. بعد از گذشت پنج دقیقه مواد را به آرامی با قاشق مخلوط کنید. در ادامه پیش بردن این مرحله به ترتیب کره نرمشده، جوش شیرین، گلاب و هل را اضافه کنید. مواد را با همزن دستی خوب هم بزنید تا قوامی شبیه ماست پیدا کند. در صورت سفت بودن مخلوط کمی گلاب اضافه کرده و مجدد هم بزنید.
اکنون یک تابه مناسب انتخاب کرده و تا نیمه در آن روغن بریزید. تا زمان داغ شدن روغن، یک لیوان انتخاب کنید تا بتوانید قیف شیرینی پزی را داخل آن قرار دهید. حال مخلوط زولبیا را درون قیف ریخته بعد از داغ شدن روغن، قیف را در دستان خود بگیرید. قیف را خیلی سریع به صورت دایرهای حرکت داده و آن را فشار دهید تا مایه به صورت مداوم بیرون بریزید. با این حرکت دایرهای داخل روغن شکل میگیرد. این کار را برای دستههای دیگر هم تکرار و با یک کفگیر سوراخدار آن ها را سرخ کنید. رنگ هر دو طرف زولبیاها باید طلایی شده باشد. اگر کار با قیف برایتان سخت است از ظرف سس خالی هم میتوانید استفاده کنید. در آخرین مرحله زولبیا های سرخشده را داخل یک توری یا آبکش بگذارید تا روغن اضافهشان گرفته شود. حال آنها را برای دو تا سه دقیقه در شربت سرد قرار دهید تا کامل به شربت آغشته شوند. سپس زولبیاها را داخل توری بگذارید تا شربت اضافهشان نیز ریخته شود. در نهایت آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید.
نکات مهم:
- شربت زولبیا را حتما با آبلیمو درست کنید تا شکرک نزد. در تهیه شربت، این نکته را فراموش نکنید که با زیاد کردن حرارت، شربت زود غلیظ میشود اما بعد از سرد شدن، شیرینی آن دو برابر خواهد شد. نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید در صورت نداشتن غلظت، شکنندگی زولبیاها از بین خواهد رفت.
- از مصرف بیش از حد زولبیا در ماه رمضان خودداری کنید چراکه باعث تشنگی میشود و نیاز بدن به آب را به صورت غیرطبیعی افزایش میدهد.
- از مصرف زولبیا به هنگام سحری خودداری کنید چراکه شیرینی آن قند خون را سریع افزایش میدهد و منجر به گرسنگی زودرس در ساعات اولیه روز میشود.
- افراد متلا به دیابت، چاقی و فشار خون از مصرف آن خودداری کنند. آنها میتوانند خرما و کشمش را جایگزین این شیرینی کنند.
- در طرز تهیه زولبیا، ماستی که به کار میبرید نباید خیلی غلیظ یا آبکی باشد پس ماست ترش خانگی بهترین گزینه میتواند باشد. ماست نباید تازه باشد.
- در تهیه زولبیا با نشاسته ذرت بهتر است از دانههای درشت نشاسته به جای پودر نشاسته استفاده کنید. همچنین نشاستهتان باید تازه باشد تا زولبیاها به خوبی در روغن پف کنند.
- غلظت خمیر زولبیا باید شبیه غلظت ماست هنگام کش آمدنش باشد. برای خوشرنگتر شدن خمیرتان میتوانید چند قطره ژل خوراکی نارنجی به همراه زعفران به آن اضافه کنید. اگر میخواهید خمیری سبکتر و پفدارتر داشته باشید باید روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه تا هشت ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید. اگر خمیر زولبیا سفت بود و از قیف بیرون نمیآمد باید کمی آب به آن اضافه کنید.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه زولبیا لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 257
نظرات دیگران؛