

طرز تهیه کیمچی کره ای آسان در خانه
1404/01/16 آشپزی
به طور سنتی، کیمچی در گودالهای خنک در زمین تخمیر میشود تا به کنترل سرعت رشد باکتریها کمک کند. اگر کیمچی به درستی تهیه شود، میتواند به ماندگاری سبزیجات در تمام طول سال کمک کند.
کیمچی یک غذای ترد و خوش طعم است که میتواند فواید چشمگیری داشته باشد. ویتامینها، موادمعدنی و آنتیاکسیدانهای موجود در کیمچی میتوانند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشند.
کولین که در کیمچی یافت میشود، یک ترکیب طبیعی مهم برای حفظ سلولها، ماهیچهها، سیستم عصبی و حتی خلق و خوی ما است. کولین همچنین برای تقویت حافظه مهم است. کیمچی سرشار از ویتامین K است که به لخته شدن خون کمک کرده و از شکننده شدن استخوانها جلوگیری میکند.
درباره طعم کیمچی باید گفت برای اکثر آشپز ها طعم کیمچی پیچیده است و با توجه به دستورغذا بسیار متفاوت است. طعم ترش، تند و اومامی (طعمی لذیذ مانند طعم گوشت که به پنجمین مزه، معروف است) از طعمهای اصلی و قابل توجهی است که در کیمچی میتوان یافت.
علاوه براین، طعم و مزه کیمچی با توجه به سبزیجاتی که انتخاب میکنید، طول تخمیر و میزان نمک یا شکر در آن، متفاوت خواهد بود. کیمچی همچنین میتواند با توجه به نوع فلفل و مقدار آن، طعم تند و ادویهای داشته باشد .ممکن است مواد موجود در آن مانند خمیرماهی، سس ماهی یا ماهی کولی( ماهی کوچکی که طعم شور دارد.) وهر چیزی نزدیک به طعم ماهی، طعم اومامی قوی داشته باشد.
کیمچی بدون ماهی، طعم سبکتر و تازهتری خواهد داشت، به خصوص اگر با تربچه یا خیار تهیه شود.
مواد اصلی کیمچی شامل کاهوی چینی یا کلم چینی، ترب، سیر، زنجبیل، فلفل قرمز کرهای (گوچوگاروی)، نمک و چاشنیهایی مانند سس ماهی یا میگو شور میشوند. این مواد با هم ترکیب میشوند و برای مدتی در دمای اتاق یا در یخچال تخمیر میشوند. موادی که در زیر به آنها اشاره میکنیم، برای تهیه نسخه ایرانی شده کیمچی مورد نیاز هستند.
مواد لازم برای تهیه کیمچی :
- کاهو چینی یک عدد
- ترب سفید یک عدد
- هویج۱ عدد، به صورت نازک برش داده شده
- پیازچه ۱۰۰ گرم
- فلفل قرمز به میزان لازم (میتوانید از فلفل قرمز کرهای یا گوچوگاروی نیز استفاده کنید)
- آب جوشیده سرد شده به میزان لازم
- نمک دریایی بدون ید 4/1 پیمانه
- سس سویا 2 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه۱ تکه کوچک، خرد شده
- شکر یک قاشق غذاخوری (حدود ۱۵ میلیلیتر)
ابتدا برگهای ضخیم و بیرونی کلم چینی را جدا کنید. سپس کلمها را از طول برش بدهید تا برگهای آنها از هم باز شود. با این حال در نظر داشته باشید که در این مرحله نباید کلمها را به صورت برگبرگ از هم جدا کنید. پس مغز کلم را برش نزنید تا برگها همچنان به ساقه متصل بمانند.
سپس باید کلمها را نمک مالی کنید. برای انجام این کار، نمک را روی دستتان ریخته و لابهلای تکتک برگهای کلمها را با نمک ماساژ بدهید. توجه داشته باشید که قسمت نزدیک به ساقه را فراموش نکرده و حتما آن بخشها را هم آغشته به نمک کنید.
سپس یک کاسه مناسب را تا نیمه پر از آب کرده و کاهوهای نمک مالی شده را به مدت یک تا ۲ ساعت در آب قرار دهید. بهتر است در این فاصله، چند باری کلمها را در آب زیر و رو کنید. همچنین می توانید روی کاهوها سلفون کشیده و یک جسم سنگین قرار دهید تا کاملا در آب قرار بگیرند.
پس از گذشت این مدت، کلمها را بشویید تا هیچگونه کثیفی در میان آنها باقی نماند سپس آنها را در یک آبکش قرار بدهید تا آب اضافیشان خارج شود. همچنین حالا میتوانید ساقههای کلم را که بافت سفت و تلخی دارد، جدا کرده و برگهای کلم را به قطعات ۵ سانتیمتری برش بزنید.
برای درست کردن سس ترشی کیمچی، در یک کاسه بزرگ سیر رنده شده را به همراه زنجبیل رنده شده یا ساطوری خرد شده، شکر و سس سویا مخلوط کنید.
نکته: در ترکیب اصلی کیمچی، از سس ماهی یا میگو استفاده میشود که در این دستور به دلیل در دسترس نبودن آن، از سس سویا استفاده شد.
میزان تندی فلفل ترشی کیمچی، بستگی به ذائقه شما دارد. پس فلفل قرمز پرک یا آسیاب کرده را به میزان یک تا ۳ قاشق غذاخوری، به ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید.
پس از اینکه سس ترشی کیمچی شما آماده شد، سبزیجات شامل ترب سفید و هویج را پوست کنده و به صورت خلالی باریک خرد کنید. پیازچهها را هم به اندازه مشابه ترب و هویج خرد کنید.
کلمهای چینی را که از قبل نمک مالی کرده و شسته بودید، به همراه سبزیجات به ترکیبی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کنید.
یک دستکش به دست کنید تا تندی فلفل قرمز دستانتان را اذیت نکند سپس مواد ترشی کیمچی را به خوبی با دست ورز دهید تا تمام مواد به خورد هم بروند و آب اضافی کلم آزاد شود.
برای ریختن ترشی کیمچی در شیشه، از شیشههای تمیز و کاملا خشک استفاده کنید. مواد را به اندازهای در شیشهها بریزید که سر شیشهها به اندازه یک بند انگشت خالی بماند. زیرا کیمچی در طول فرآیند تخمیر، حجم بیشتری پیدا میکند.
پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از کاسه گرد شیشه ای دربدار لیمون می باشد، زیرا درب این ظروف قفل دار بوده و به خوبی برروی بدنه چفت شده و مانع از ورود و خروج هوا می شود.
سپس به ترشی کیمچی خود به مدت ۲ تا ۳ روز در دمای معمولی محیط زمان بدهید تا فرآیند تخمیر آن به درستی انجام شده و ترشی کیمچی شما آماده شود.
این ترشی کرهای لذیذ را میتوانید در کنار انواع غذاها میل کنید.
نکات مهم :
- استفاده از کاهوی چینی یا کلم چینی و ترب سفیدهای تازه برای گرفتن بهترین نتیجه ضروری است.
- نمک دریا برای تخمیر مناسبتر است و به بهبود طعم کیمچی کمک میکند.
- زمان تخمیر بستگی به دمای محیط دارد. در دمای اتاق ۱ تا ۲ روز و در یخچال تا چند هفته طول میکشد.
- استفاده از ظروف شیشهای یا پلاستیکی برای جلوگیری از واکنشهای شیمیایی مناسب است و از ظرف فلزی برای تهیه کیمچی استفاده نکنید. حتما توجه داشته باشید که درب ظرف به خوبی بسته شود.
- میزان فلفل قرمز را میتوانید بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.
- باتوجهبه ذائقه خود میتوانید از کمی سرکه، آبغوره یا آبلیمو نیز استفاده کنید.
- فراموش نکنید که بعد از تهیه حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.
- کیمچی بدون ماهی، طعم سبکتر و تازهتری خواهد داشت، به خصوص اگر با تربچه یا خیار تهیه شود.
- ترشی کیمچی چاشنی بسیار محبوبی است که کرهایها آن را تقریبا با هر وعده غذایی و حداقل یک بار در روز مصرف میکنند. محبوبترین انواع کیمچی شامل باچو کیمچی (تهیه شده با کاهو چینی)، کادئویی (تهیه شده با تربچه) و اوی کیمچی (تهیه شده با خیار) است.
- کیمچی کرهای به صورت سنتی با کلم ناپا که ما آن را در ایران با نام کاهو چینی میشناسیم، تهیه میشود. بافت کاهوی ایرانی به گونهای نیست که قابلیت تبدیل شدن به ترشی را داشته باشد و باعث خراب شدن ترشی کیمچی شما میشود.
- کرهایها برای درست کردن ترشی کیمچی، از نوعی فلفل بومی با نام گوچوگارو استفاده میکنند. با این حال از آنجایی که این فلفل معمولا در دسترس ما نیست، برای جایگزین کردن آن میتوانید از فلفل قرمز ملایم یا پودر پاپریکای تند استفاده کنید.
- مهم است که بدانید چگونه ترشی کیمچی خود را به درستی نگهداری کنید تا آن را برای مدت زمان طولانیتری تازه نگه دارید. بهترین راه برای نگهداری کیمچی این است که آن را پس از انجام فرآیند تخمیر و آماده شدن، در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید. نگهداری کیمچی در دمای مناسب، به جلوگیری از فساد و حفظ کیفیت مطلوب کیمچی کمک میکند.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه کیمچی نیاز دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 217
نظرات دیگران؛