

طرز تهیه دلمه برگ مو
1404/01/20 آشپزی
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:
- برگ انگور 30 تا 60 عدد
- برنج 2 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- لپه نصف فنجان
- پیاز 2 عدد
- سبزی دلمه یک پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه به میزان لازم
ابتدا برگهای انگور را خوب بشویید و بعد ساقه های اضافه را بگیرید و روی آنها آب داغ بریزید و یک در رویش بگذارید تا نرم شود که بتوانید راحتتر دلمههایتان را شکل دهید. بعد از این که رنگ دلمهها عوض شد آنها را از آب داغ خارج کنید.
سپس لپه را که بهتر است از قبل خیس خورده بگذارید تا بپزد.
دقت کنید که برنج دلمه را باید آبکش کنید بنابراین ابتدا برنج را خیس کنید بعد در یک قابلمه مناسب آب، مقداری نمک و کمی روغن بریزید تا جوش بیاید و بعد برنج را اضافه کنید تا کمی نرم شود بعد آبکش کنید و بگذارید کناری بماند. هر چند اگر برنج دم کرده از قبل هم دارید میتوانید همان را اضافه کنید. یا حتی برنج را کاملا کته کنید و همان را برای داخل برگ دلمه استفاده کنید.
حال پیاز را خرد کنید و بگذارید داخل روغن سرخ شود. بعد از اینکه پیاز نرم و طلایی شد، گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا خوب سرخ شود و همزمان ادویههای لازم را اضافه کنید و هنگامی که خوب سرخ شد، سبزیهای دلمه را که از قبل شسته و به خوبی خرد کرده اید را بریزید و تفت دهید.
پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از سبزی خردکن کوکینا می باشد. می توانید به جای خرد کردن دستی سبزی ها با چاقو از خردکن استفاده کنید تا به راحتی و با سرعت کارهایتان انجام شود.
لپه را نیز به مواد بالا اضافه کرده و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. مواد میانی دلمه شما آماده است.
اکنون زمان پیچیدن دلمه هاست. این مرحله نوعی مدیتیشن است پس با حوصله آن را انجام دهید. کافی است برگ انگور را روی یک سطح صاف بگذارید و مقداری از مواد میانی را روی برگ بریزید و بعد هر طور دوست دارید برگ را بپیچید طوری که کاملا بسته شود و مواد بیرون نیاید. البته میتوانید برگ را به شکل لوله هم در بیاورید.
مقداری آب جوشیده بردارید و کمی رب انار به همراه نمک و فلفل و البته مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب هم بزنید بعد مقداری آبلیمو هم بریزید و بگذارید خوب بجوشد در نهایت این مایع آماده شده را روی قابلمه دلمههای برگ مو که چیدهاید، بریزید. یک جسم سنگین روی دلمه ها بگذارید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه شما بپزد. بهتر است دلمه شما حداقل یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا خوب همه مواد نرم شود.
نکات مهم:
- اگر دوست دارید دلمه برگ انگور شما ملس باشد میتوانید مقداری شکر هم به مایع اضافه کنید.
- بهتر است برای خوشمزهتر شدن دلمه مقداری آلو خشک که از قبل خوب خیس خورده به مایع پخت دلمه اضافه کنید.
- برای تهیه سبزی دلمه باید دقت کنید که ترکیب سبزیها چقدر باشد. سبزی دلمه شامل مرزه، جعفری، شوید، تره، نعناع، ترخون و پیازچه و کمی ریحان است. که نسبت جعفری و تره باید بیشتر باشد.
- برای اینکه دلمه شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، توصیه می شود حتما از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده کنید. نکته دیگر اینکه در زمان پاک کردن سبزی ها، حتما ساقه های سبزی ها را دور بریزید و فقط از برگ های تازه استفاده کنید.
- اگر میخواهید دلمه شما شکل زیبا و طعم لطیفی داشته باشد حتما از برگهای انگور تازه، سبز روشن و سایز کوچک استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هرچه اندازه دلمه شما کوچکتر باشد، بهتر و قابل خوردنتر میشود. بنابراین، اگر میخواهید دلمه را در یک شام رسمی یا مهمانی خاص سرو کنید، حتما آنها را تا حد امکان کوچک بپیچید.
- اگر به برگهای تازه انگور دسترسی ندارید، میتوانید از برگهای انگور که ترشی شدهاند، استفاده کنید. ترشی برگ انگور کمی شور و ترش است. اما بهترین راه برای دسترسی به برگهای انگور همیشه این است که آنها را در یخچال خود نگهداری کنید.
- بعضیها دوست دارند دلمه برگ انگورشان را شیرین سرو کنند. اگر دلمه شیرین را به ترش و شور ترجیح میدهید، میتوانید شکر و سرکه را به ۵۰۰ میلیگرم آب اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد و کم شود به این ترتیب شما نوعی شربت درست کردهاید که غلیظ است و میتوانید آن را روی دلمه داخل قابلمه بریزید و بگذارید چند دقیقه بپزد. بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه دلمه شما آماده سرو است.
- دلمهای که به صورت گرم یا سرد سرو میشود به تنهایی بسیار خوشمزه است و نیازی به مخلفات چندان ندارد. اما یک همراه خوب برای دلمه قطعا ماست و خیار است. شاید سرو این غذا با انواع ترشی هم خالی از لطف نباشد.
- برای نرم شدن برگ موها، بعد از جوشاندن آنها رو در آب سرد قرار بدهید. این کار کمک میکند که برگها لطیفتر شده و به راحتی پیچیده بشوند. همچنین، این کار باعث میشه برگها طعم و بافت بهتری داشته باشند. همچنین این روش باعث میشود که برگها هنگام پیچیدن پاره نشده و دلمهها خوشفرم باقی بمانند.
- این غذا را اکثراً با گوشت چرخ کرده تهیه می شود. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، می توانید از سویا هم استفاده کنید. همچنین می توانید از ترکیب نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
- حرارت قابلمه شما اگر زیاد باشد آب سریع بخار شده و دلمه های شما می سوزد.
- با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمه ها ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پخت نیاز داشته باشید.
- حتما آب را چک کنید در صورتی که دلمه ها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آب جوش را کمکم به آن اضافه کنید.
- ملزم به یادآوری است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت می توانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمه ها بگذارید، یک سوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگ ها تغییر کند و حالت نیم پختگی به خود بگیرد.
- ترشی دلمه برگ مو بستگی به ذائقه شما دارد. برای ترش شدن بیشتر می توانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای شیرینی تر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است. اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه دلمه برگ مو لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 228
نظرات دیگران؛