لوازم آشپزخانه کوکینا

طرز تهیه چای کرک اصل طرز تهیه چای کرک اصل

طرز تهیه چای کرک اصل

1404/01/23   آشپزی


چای کرک به عنوان اصلی‌ترین نوشیدنی به خصوص در کشورهای آسیایی خواص و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد و مورد توجه قرار می‌گیرد. چای انواع و اقسام مختلفی دارد. یکی از بهترین چای‌هایی که هر کس در خانه می‌تواند تهیه و نوش جان کند، چای کرک خوشمزه است. جالب است بدانید این چای به طور گسترده ای در شهرها و بنادر جنوبی کشور سرو و مصرف می شود و بسیار پر طرفدار است. 

چای کرک یا چای کاراک (Karak Tea) یک نوع چای شیری ادویه‌دار است که منشاء آن کشور هند است. این چای در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا نیز بسیار محبوب است.

با اینکه ریشه این چای به هند برمی‌گردد، اما در دهه‌های 1950 تا 1960 توسط کارگران مهاجر پاکستانی و هندی به قطر برده شد و از آن‌جا به سایر نقاط خاورمیانه، خصوصاً کشورهای حاشیه خلیج فارس، راه پیدا کرد و به محبوبیت زیادی رسید. در زبان هندی، کرک به معنی قوی است و نام این چای به دلیل طعم قوی و تند آن به این نام شناخته شده است. امروزه چای کرک یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در خاورمیانه است و در کافه‌ها و رستوران‌ها به وفور یافت می‌شود.

این چای طعم قوی، شیرین، کرمی و تند دارد. به همین دلیل نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لازم به ذکر است که طبع چای کرک گرم و خشک است. این طبع به دلیل وجود ادویه‌هایی مانند زنجبیل، دارچین، هل و میخک در آن می‌باشد. همین موضوع نیز باعث شده تا این چای برای افراد با مزاج سرد و تر مفید است و می‌تواند به گرم شدن بدن، بهبود هضم غذا و افزایش گردش خون کمک کند.

چای کرک خواص و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به همین دلیل نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از مهم‌ترین خواص این چای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش التهاب
  • بهبود سیستم قلبی و عروقی
  • کمک به بهبود حافظه
  • آرامش اعصاب و روان
  • بهبود افسردگی و اضطراب
  • تقویت سیستم ایمنی
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • کاهش بیماری‌های عفونی
  • چربی‌سوزی و کاهش وزن (در نوع بدون شکر و شیر پر چرب)

ترکیبات اصلی چای کرک عبارتند از:

  • چای سیاه: چای سیاه منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی کمک می‌کنند.
  • شیر: شیر منبع خوبی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین‌ها است.
  • ادویه‌ها: ادویه‌های موجود در چای کرک، مانند زنجبیل، هل، و دارچین، خواص دارویی متعددی دارند.

مواد لازم برای تهیه چای کرک اصل:

- شیر 1 فنجان

- آب جوش 1 فنجان

- چای سیاه کیسه ای یا ورقه ای 2 قاشق چای خوری

- زنجبیل تازه رنده شده یک دوم قاشق چای خوری

- هل آسیاب شده یک دوم قاشق چای خوری

- چوب دارچین یا دارچین آسیاب شده یک دوم قاشق چای خوری

- شکر (درصورت تمایل) یک چهارم قاشق چای خوری

طرز تهیه چای کرک بسیار ساده است. چای کرک به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در روش سنتی برای تهیه این چای، ابتدا چای سیاه را در آب جوش دم کنید. سپس شیر و ادویه‌ها را به چای اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید. در نهایت، چای را صاف کرده و میل کنید. در روش مدرن، می‌توان از چای کیسه‌ای یا پودر چای ماسالا برای تهیه این چای استفاده کرد.

در یک قوری یا قابلمه کوچک، آب جوش را بریزید.

 

چای کیسه‌ای یا ورقه‌ای را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه دم بکشد.

زنجبیل، هل، و دارچین را به چای اضافه کنید و بگذارید به مدت 1 دقیقه دیگر دم بکشد.

 

شیر را به چای اضافه کنید و بگذارید به جوش آید.

 

چای را صاف کنید و در فنجان‌ها بریزید. در  صورت تمایل، شکر را به چای اضافه کرده و میل کنید.

پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از قوری های پیرکس خارجی کوکینا می باشد، زیرا دارای تنوع بالا در سایز و اندازه هستندد و می توانید بنا به نیاز خود قوری مناسب را انتخاب کنید.

نکات مهم:

  • برای تهیه چای کرک می‌توانید از چای سیاه کیسه‌ای یا چای سیاه ورقه‌ای استفاده کنید.
  • مقدار شیر و ادویه‌ها را می‌توانید با توجه به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  • برای افزودن طعم و عطر بیشتر به چای کرک، می‌توانید از عسل، زعفران، میخک یا دارچین استفاده کنید.
  • یکی از مهم‌ترین خواص گفته شده، کمک به لاغری است. اگر کاهش وزن برای شما مهم است، می‌توانید در کنار برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب، از این چای نیز استفاده کنید.
  • چای کرک به دلیل داشتن پایه چای سیاه حاوی کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند منجر به بی قراری، بی خوابی، افزایش ضربان قلب و اضطراب شود.
  • دستورالعمل‌های سنتی چای کرک اغلب شامل شکر است. مصرف زیاد قند می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی عروقی شود. بنابراین مصرف این چای اگر زیاد باشد ممکن است ریسک ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش دهد.
  • برای افرادی که به لاکتوز یا به لبنیات حساسیت دارند، استفاده از شیر در چای کرک ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین اگر به مواد تشکیل دهنده این چای حساسیت دارید، از مصرف آن صرفه نظر کنید.

ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه چای کرک لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.


منبع : تیم کوکینا
تعداد بازدید : 135

به اشتراک بگذارید

دیدگاه  ها

نظرات دیگران؛

  • اولین نفری باشید که نظری می دهید!

پیام بگذارید؛

ثبت دیدگاه جدید
-

برای کامنت گذاشتن ابتدا وارد شوید