

آموزش وافل خانگی با دستگاه، تابه و در فر
1404/01/30 آشپزی
تاریخچه پخت وافل به هزاران سال قبل باز میگردد. از همان دوران روم و یونان باستان مردم از دو صفحهی فلزی که درون آن خمیر را قرار میدادند برای پخت وافل استفاده میکردند تا به امروز که انواع دستگاههای متفاوت برای این کار وجود دارد. اگر شما نیز به پخت و تهیه وافل علاقمند هستید با ما همراه باشید تا با طرز تهیه وافل با دستگاه و بدون استفاده از دستگاه بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه وافل:
- آرد دو پیمانه
- بیکینگ پودر چهار قاشق چای خوری
- تخم مرغ دو عدد
- شیر یک و سه چهارم پیمانه
- روغن مایع (روغن گیاهی) نصف پیمانه
- عصاره وانیل نصف قاشق چای خوری
اگر از دستگاه برای تهیه وافل استفاده می کنید باید این نکته را در نظر داشته باشید که پیش از شروع کار، دستگاه را گرم کنید. البته برای این کار بهتر است راهنمای دستگاه خود را هم مطالعه کنید.
ابتدا تخممرغها را در ظرفی بزرگ بریزید، زرده و سفیده را از هم جدا کرده و هم بزنید تا پف کرده و رنگ روشنی پیدا کند. آرد، شیر و روغن را به ظرف اضافه کنید و مجدد هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید و با مخلوط بیکینگ پودر، نمک و عصاره وانیل، خمیر حاصل را هم بزنید. توجه داشته باشید که این کار را نباید بیش از حد انجام دهید.
حال باید داخل وافلساز را با روغن چرب کنید. برای این کار میتوانید از اسپری روغن یا فرچه سیلیکونی کمک بگیرید. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از اسپری روغن رد فلاور می باشد.
خمیر وافل را داخل ظرف وافل ساز بریزید سپس اجازه دهید تا مرحله پخت وافل تکمیل شود. معمولا در این مرحله، از دستگاه هیچ بخاری خارج نمیشود و وافلها هم طلاییرنگ شدهاند. کل زمان پخت معمولا بین ۳ تا ۵ دقیقه خواهد بود.
در صورتی که دستگاه وافل ساز ندارید می توانید از تابه گریل استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه وافل بدون وافل ساز:
- آرد شیرینی 230 گرم
- تخم مرغ دو عدد
- بیکینگ پودر دو و نیم قاشق چای خوری
- کره آب شده 90 گرم
ابتدا بیکینگ پودر، آرد و نمک را در کاسهای بزرگ بریزید و هم بزنید. در کاسهای دیگر تخممرغها، شیر و کره آب شده را بریزید و با هم مخلوط کنید. در وسط کاسه (شامل مخلوط آرد) حفرهای ایجاد کنید و مخلوط تخممرغ (خمیر) را درون آن ظرف بریزید و خوب هم بزنید.
اکنون ابتدا تابه گریل را با کره چرب کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانی که کره شروع به کف کردن کرد، نیمی از خمیر را داخل تابه گریل بریزید و برای ۵ دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید تا به رنگ طلایی و روشن تبدیل شود.
در این زمان میتوانید بهراحتی وافل را از کف تابه بلند کنید و خطهای زیبای آن را در کف ظرف تشخیص دهید. وافلها را برگردانید و مجدد برای ۵ دقیقه آنها را بپزید. همین روش را برای خمیر باقیمانده هم تکرار کنید.
هر ظرف وافل را به ۴ قسمت تقسیم کنید. با این کار به هر نفر ۲ وافل میرسد.
یک راه دیگر پخت شیرینی پنجرهای مشهور، طرز تهیه وافل در فر است. فر را از قبل گرم کنید. هم از دستور پخت بخش قبل میتوانید استفاده کنید و هم میتوانید مایع آماده شده برای دستگاه را در قالبهای سیلیکونی یا چدنی بریزید. مدت زمان پخت برای وافل در فر 15 تا 20 دقیقه است. توجه کنید این وافلها نسبت به وافلهای پخته شده را دستگاه یا تابه نرمتر و پفکیتر هستند.
نکات مهم:
- آرد موردنظر برای تهیه وافل بهتر است از آردی که با نام آرد «پفکننده» (Self-Rising) یا همان «آرد سلف رایزینگ» معروف است، باشد. این آرد تمام مواد لازم برای پف کردن را همراه خود دارد.
- اگر میخواهید وافلِ پف کرده و سبک داشته باشید، باید سفیده و زرده تخممرغها را از هم جدا کنید. ابتدا زرده را همبزنید و به خمیر اضافه کنید. در مرحله بعد، سفیده را هم بزنید تا کف کند و بهآرامی آن را با قاشق به خمیر اضافه کنید.
- خمیر وافل، مهمترین و ظریفترین بخش در طرز تهیه وافل است. خمیر باید بهشکلی باشد که راحت درون قالب وافل ریخته شود و از اینرو نباید آن را بیش از اندازه هم بزنید. هم زدن بیش از حد خمیر، آرد را به گلوتن تبدیل میکند و اجازه نمیدهد که وافل بهخوبی پف کند.
- اگر وافل را با وافلساز تهیه میکند، نیازی نیست در دستگاه را خیلی زود باز کنید. منتظر چراغ یا بوق اتمام کار دستگاه بمانید. علاوه بر این، باز کردن در دستگاه وافلساز سبب میشود تا در انتهای کار، برای جدا کردن وافل با مشکل روبرو شوید و نیمی از آن در ته ظرف بچسبد. اگر دستگاه شما هیچ چراغ یا سیستمی برای اعلام هشدار ندارد یا اگر از تابه دوطرفه استفاده میکنید، در ظرف را زمانی باز کنید که دیگر بخاری از دستگاه یا ظرف خارج نشود.
- برای اینکه طعم وافل را بهتر کنید، میتوانید روی آن عسل، مربا یا حتی کره بادامزمینی بریزید. علاوه بر این، میتوانید از یک قاشق ماست پرچرب، کمپوت میوه یا حتی دارچین هم استفاده کنید. البته سس توت فرنگی هم گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. در برخی کشورها از «شیره افرا» (Maple Syrup) استفاده میشود. در نهایت، آجیل مثل پسته و بادام شور هم طعم وافل را دلچسب میکند.
- اگر میخواهید وافل را به یک وعده غذایی دلپذیر تبدیل کنید، میتوانید از برشهای آووکادو، نیمرو یا تخممرغ عسلی استفاده کنید. در کنار اینها، بیکن سرخ شده یا حتی ماهی دودی هم سرو میشود که بسته به ذائقه افراد میتوان از آنها بهره برد.
- اگر از کره، مربا یا شیرههای مختلف روی وافل استفاده می کنید بهتر است آنها را از قبل آماده کنید. مثلا کره را در دمای اتاق داشته باشید چراکه کره سرد روی وافل گرم هم بهسرعت آب نمیشود و شکل نامناسبی به آن میدهد. این مورد برای مربا، عسل و شیره هم صدق میکند.
- اگر وافل را برای صبحانه انتخاب کردهاید، میتوانید آن را از شب قبل آماده و داخل ظرف در بسته نگهداری کنید. برای استفاده مجدد، آنها را داخل فر بگذارید و روی آنها را با فویل بپوشانید و روی گاز یا فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، گرم کنید.
- اگر از وافلساز برای تهیه وافل استفاده میکنید، حتما راهنمای استفاده از دستگاه را مطالعه کنید. معمولا هر دستگاه، شیوهنامه خود را برای تهیه وافل دارد و ممکن است با دستگاه دیگر، تفاوتهایی داشته باشد. مانند همین مطلب ممکن است در طرز تهیه وافل بخواهید از روغن برای چرب کردن وافلساز استفاده کنید اما دستگاههای جدیدتر، نیاز کمتری به این کار دارند و ممکن است برخی از آنها هیچ نیازی به چرب کردن ظرف نداشته باشند.
- میزان روغن یا کره موجود در خمیر مشخص میکند که وافل شما به ظرف میچسبد یا نه. در حقیقت، اهمیت روغن یا کره موجود در خمیر، بیشتر از اهمیت روغن داخل قالب وافلساز است. اگر حتی با چرب کردن ظرف، همچنان وافل شما به ظرف میچسبد، میزان کره یا روغن موجود در خمیر اولیه را افزایش دهید.
- از کره و روغن در طرز تهیه وافل استفاده میشود. کره طعم بهتری دارد اما باید ابتدا آن را آب کرد و همچنین، در دمای پایینتری نسبت به سایر دانههای روغنی (روغن گیاهی) بخار میشود و میسوزد. بنابراین، شاید کره عملکرد مناسبی در دستگاههای وافل ساز با دمای بالا نداشته باشد و موجب قهوهای شدن روی وافل میشود
- اگر از وافلسازهای قدیمی یا تابههای گریل استفاده میکنید، باید به میزان مناسبی از کره برای چرب کردن ظرف استفاده کنید تا وافل شما به ظرف نچسبد. استفاده از قالبهای وافل سیلیکونی هم که نچسب هستند، توصیه میشود. البته در برخی منابع پیشنهاد میشود که در زمان استفاده از قالبهای وافل سیلیکونی هم از اسپری روغن کمک بگیرید.
- با وجود اینکه روغن زیتون را هم میتوان برای چرب کردن قالب وافل استفاده کرد اما گزینههای بهتری هم وجود دارد. جایگزین مناسب روغن زیتون، روغن کانولا است چراکه نسبت به روغن زیتون در دمای بالاتری میسوزد (دود میکند).
- وافلهای سرد، مانند قبل دیگر جذاب و خوشطعم نیستند. برای اینکه با چنین مشکلی روبهرو نشوید، بهتر است وافلها را داخل یک آون توستر قرار دهید تا گرم بمانند و در زمان مصرف، همچنان گرم سرو شوند. البته دمای توستر را باید در کمترین حد خود نگه دارید تا وافلها بیش از اندازه خشک نشوند. اگر توستر ندارید، میتوانید آنها را داخل دستمال حولهای بپیچید تا حرارت خود را تا زمان سرو حفظ کنند.
- در زمان تهیه وافل با دستگاه باید صبر و حوصله فراوانی داشته باشید تا نتیجه دلخواه حاصل شود. به همین دلیل، تا پایان زمان پخت وافل، در دستگاه را باز نکنید. از یک زمانسنج استفاده و به آن اعتماد کنید.
- گاهی ممکن است بیش از مقدار مورد نیاز خود وافل تهیه کرده باشید. نیازی نیست که باقی وافلها را دور بریزید. وافلهای اضافی را داخل کیسه فریزر یا کیسه زیپدار قرار دهید و سپس از فریزر برای نگهداری آنها کمک بگیرید. با این کار میتوانید تا ۳ ماه آنها را استفاده کنید. برای استفاده مجدد کافی است آنها را در توستر قرار دهید و گرم کنید.
- اگر دستگاه شما نشانگر مخصوص ندارد، باید به بخار خروجی از دستگاه توجه کنید. وافلها زمانی آماده میشوند که دیگر بخاری از دستگاه خارج نشود.
- زمان پخت وافل به خود دستگاه و حجم خمیر استفاده شده بستگی دارد. برای پخت وافل با وافلساز معمولا بین ۴ تا ۶ دقیقه زمان نیاز است.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه وافل نیاز دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 116
نظرات دیگران؛