

طرز تهیه برنج کته ساده + فوت و فن ها
1404/04/01 آشپزی
مواد لازم برای 4 نفر:
- روغن مخصوص پخت و پز 2 قاشق غذاخوری
برای شروع، برنج را به خوبی حدود سه تا چهار بار بدون چنگ زدن بشویید و آبش را تعویض کنید تا آب آن شفاف شود. سپس یادتان باشد که برنج را حداقل دو ساعت الی 24 ساعت در آب و نمک بخیسانید. بعد از این مدت، باید به برنج خود مقدار مناسبی از آب را اضافه کنید. در این مرحله برنج شسته شده را در قابلمه مناسب بریزید به صورتی که به طور یکدست ته ظرف را بگیرد. میزان مناسب آب برای برنج را میتوانید اینگونه اندازه گیری کنید؛ ابتدا انگشت خود را بر روی سطح برنج گذاشته و شروع به اضافه کردن آب نمایید، باید آنقدر آب بریزید تا آب به یک بند انگشت شما برسد این مقدار آب برای برنج ایرانی کافی و مناسب است. در صورتی که از برنج هندی استفاده میکنید بهتر است تا آب را تا یک و نیم بند اضافه کنید؛ چرا که این نوع برنج به جوش بیشتری احتیاج داشت و با این ترفند نرم تر به دست خواهد آمد.
اگر هنگام خیساندن برنج از نمک استفاده نکردهاید، یک قاشق غذاخوری از نمک و یک قاشق غذاخوری از روغن را در برنج بریزید.
قابلمه را بدون درب روی حرارت بالا قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، کف برنج را بگیرید، شعله را کم کنید.
وقتی آب برنج به حدی کم شد که تنها مقداری آب در حال غل خوردن روی برنج است، باید مقدار آب به صورتی باشد که وقتی برنج را از دور جمع کرده و به صورت یک کوه در آوردید مقدار خیلی کمی آب در قابلمه باشد، در این هنگام روی برنج حفره های خروج بخار پدیدار می شود.
با ته ملاقه یا یک قاشق سوراخهایی در برنج ایجاد کنید، در قابلمه را همراه با دمکنی روی آن قرار دهید تا برنج کاملا دم بکشد.
استفاده از دمکنی یا پارچه روی درب قابلمه باعث میشود که بخار اضافی جذب شده و برنج خمیر نشود. پیشنهاد کوکینا به شما استفاده از دمکنی های دبلیو اس می باشد. این دمکنی ها از کیفیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشند.
بعد از حدود ۳۰ دقیقه روی شعله ماندن، کته شما آماده است. آن را در ظرف بکشید. هنگام کشیدن برنج در ظرف حواستان باشد با کفگیر زیاد به برنج فشار نیاورید تا له نشود. کته شما آماده است.
نکات مهم:
- هنگامی که آب برنج جذب شد، دیگر آن را هم نزنید، زیرا دانه های برنج خرد و له شده و دیگر پف و برنج دانه دانه ای که میخواهیم را نخواهد داشت.
- میزان آب مناسب بسیار مهم است. اگر برنج شما به اصطلاح تازه است، آب کمتری نیاز دارد و با میزان کمی آب اضافه ممکن است کته شما خمیر شود. اگر برنج به خوبی خشک شده باشد، میتوانید میزان آب بیشتری بریزید. بهترین روش این است که بر اساس تجربه خودتان میزان آب را تنظیم کنید.
- کته را با اغلب غذاهای ایرانی میتوانید سرو کنید. پیشنهاد ما خورشت آلو اسفناج یا خوراک مرغ است. البته شمالیها میرزا قاسمی را هم با کته سر سفره میآورند.
- کته را باید با برنج ایرانی درست کنید اما اگر از برنج هندی استفاده میکنید؛ به زمان بیشتری برای خیس خوردن و پخته شدن برنج احتیاج دارید.
- اگر از برنج دودی استفاده میکنید؛ از زیاد شستن آن پرهیز کنید تا عطر برنج از بین نرود. البته بهتر است که در چهار پیمانه برنج، تنها یک پیمانه برنج دودی بریزید و از سه پیمانه برنج ساده در کنار آن استفاده کنید.
- اگر برنج کته را از قبل خیس کردهاید، یا مایل هستید برنج مقداری دان در بیاید، آب کمتری در قابلمه بریزید.
- چون برنج کته آبکشی ندارد، به مقدار نمکی که اضافه میکنید، دقت کنید تا برنج شور نشود.
- اگر به دنبال طرز تهیه برنج کته بدون خیساندن هستید و زمان خیساندن را ندارید، باید بهاندازه یکسوم لیوان به آب برنج اضافه کنید.
- قبل از گذاشتن دمکنی روی برنج میتوانید کمی پودر زیره یا زعفران دمشده به کته اضافه کنید تا خوشطعمتر و اصیلتر شود.
- اگر زمان دمکردن غذا معمولا از دستتان در میرود و ممکن است با صحنه وحشتناک برنج زغالی روبهرو شوید، بهتر است از شعلهپخشکن زیر قابلمه استفاده کنید.
- کته را بهصورت قالبی هم میتوان پخت؛ فقط وقتی که موقع دمکردن برنج رسید، نیازی به جمعکردن آن وسط قابلمه نیست. همچنین بهتر است با پشت قاشق کمی برنج را فشرده کنید تا موقع برگرداندن داخل دیس، از هم نپاشد.
- یه کم روغن یا کره نه تنها طعم برنج رو بهتر میکند، بلکه باعث میشود برنج نرمتر و خوشمزه تر شود و پخت برنج کته راحت تر انجام شود.
- اگر زعفران به برنج اضافه کردید، پیشنهاد می کنیم خلال پسته و بادام را نیز فراموش نکنید. این ترکیب فوق العاده مجلسی، خوش آب و رنگ و خوشمزه می باشد.
ضمنا فراموش نکنید که هر لوازمی برای تهیه برنج کته لازم دارید می توانید از کوکینا استور به راحتی و با بهترین قیمت تهیه کنید، سفارشات شما توسط پست ارسال و به دستتان خواهد رسید.
تعداد بازدید : 481
نظرات دیگران؛